- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бајерн Минхен промовисао новог тренера

© AP Photo / Richard SellersВенсан Компани
Венсан Компани - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Фудбалски клуб Бајерн Минхен именовао је Венсана Компанија, бившег шефа стручног штаба Барнлија, за новог тренера. Белгијанац је потписао трогодишњи уговор, односно до лета 2027. године.
Пораз великог и моћног Бајерна у једној сезони на сва три фронта – Бундеслига, Лига шампиона и Куп Немачке, очекивано је коштао посла Томаса Тухела, и Белгијанац је доведен са циљем да врати клуб на исправан пут, проткан трофејима.
„Радујем се изазову у Бајерну и част ми је што ћу представљати један овако велики клуб. Бајерн је институција светског фудбала“, рекао је Компани.
Бивши репрезентативац Велгије и штопер Манчестер ситија који је бележио више него солидне резултате на клупи Барнлија, који је прво увео у Премијер лигу, а затим испао ове сезоне, објаснио је какав стил игре ће преферирати на клупи Бавараца.
„Волим да мој тим има лопту у поседу и да буде креативан. Али, исто тако захтеваћу да буде агресивни и храбри н атерену. Радујем се раду са играчима и процесу изградње тима. Јер, када постоји основа, тада долази успех“, изјавио је Компани, чије је речи пренео званични сајт Бајерн Минхена.
Бајерн је у Лиги шампиона заустављен пред Реал Мадридом, док му је Салатару преотео Бајер Леверкузен.
Маракана - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Звезда се пре 33 године попела на кров Европе – „Стрес па ерупција одушевљења и Ђурђевдан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала