- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички медији: Укидање забране Кијеву за нападе на Русију – неизбежно

© AP Photo / Susan WalshПредседник САД Џозеф Бајден
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден све је ближе одлуци да дозволи Оружаним снагама Украјине коришћење америчког оружја за нападе на руску територију, пише амерички лист „Њујорк тајмс“.
Како је прецизирано, то би могла да буде „једна од најважнијих одлука Бајдена током рата у Украјини“.

Бајденови саветници „верују да је промена става неизбежна“, упркос забринутости да би сукоб могао да прерасте у „директну конфронтацију са нуклеарним противником“, пише лист. Тај захтев ће вероватно бити праћен захтевом да се америчко оружје користи искључиво за нападе на војне циљеве, а не цивилне.

Према писању листа, Бела кућа је већ покренула „формалну и убрзану процедуру преиспитивања“ постојећих ограничења за Кијев, везаних за употребу америчке војне помоћи.
Раније је лист „Политико“ писао да Бајденова администрација разматра могућност да одобри Украјини извођење напада америчким оружјем у дубину руске територије, али коначна одлука није донета. Како је истакнуто, председник САД и његов тим „све су више забринути по питању способности Кијева да одбије руске нападе, поготово последњу офанзиву руских снага“ у Харковској области.
Председник Русије Владимир Путин је по том питању рекао да представници земаља НАТО-а, посебно у Европи, морају бити свесни са чиме се играју.
Ловци МиГ-31 са хиперсоничним ракетама Кинжал - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Специјална операција у Украјини
Италијански експерт: Русија има право да изводи нападе на територију НАТО-а
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала