- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички обавештајац: Кијев жели да испровоцира Русију да нападне НАТО и покрене светски рат

© Sputnik / СтрингерТрг независности у Кијеву
Трг независности у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Украјинско руководство жели да увуче НАТО у сукоб са Русијом, јер је то једина шанса да се оно задржи на власти, изјавио је пензионисани амерички обавештајац Скот Ритер за Јутјуб канал „Through the eyes of“.
„Украјина очајнички покушава да изазове ескалацију сукоба како би Русија оштро одреаговала и извела напад на земљу НАТО-а. То би увукло Алијансу у борбена дејства. Јер то је једина шанса за Украјину. Они не размишљају о последицама, јер је ова држава на ивици уништења“, рекао је стручњак.
Према Ритеровим речима, Кијеву није потребно одобрење западних земаља да би извршио било каква опасна и непредвидива дејства, пошто украјинске власти сматрају да им распиривање рата и ширење борби на друге земље само иде у прилог.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је прошле недеље изјавио да „Украјина има право“, између осталог, да напада и „војне циљеве на територији Русије“. Он је такође рекао да су „неки савезници“ укинули одговарајућа ограничења за ударе. Дошло је време за укидање и других ограничења, уверен је званичник.
Коментаришући овакву западну реторику, руски лидер Владимир Путин је напоменуо да представници НАТО-а морају бити свесни са чиме се играју. Он је подсетио да су земље Алијансе у Европи по правилу ентитети са малом територијом и веома густом насељеношћу.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
РУСИЈА
НАТО неће слати војнике у Украјину, али може укинути забрану употребе оружја за нападе на Русију
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала