- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија сазнала састав ривала

© AP Photo / Stuart FranklinДрама током утакмице Данске и Финске
Драма током утакмице Данске и Финске - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Репрезентација Данске, ривал Србије у групној фази на Европском првенству, објавила је списак путника за континентални турнир.
Селектор Каспер Хјулманд узбуркао је тамошњу јавност избором 26 фудбалер јер на коначан списак није уврстио једног од најбољег играча Селтика Мета О'Рајлија.
Трајала је борба за О'Рајлија јер је могао да игра још за Норвешку и Енглеску, Данци су успели да га убеде, али га Хјулманд није позвао на Европско првенство.
О'Рајли је носио дрес млађих селекција Енглеске, да би прешао за младу Динамиташа, уписао и два наступа за А тим како се пробио у Селтику, где је достигао цену на тржишту од чак 20 милиона евра.
Међутим, све то није било довољно да се нађе међу 26 најбољих фудбалера Данске, предност на позицији централног везисте добили су су искусни Томас Дилејни, Кристијан Норгард, Пјер-Емил Хојберг, нови лидер Мортен Хјулманд...
Данску предводе староседеоци Кристијан Ериксен, Каспер Шмајхел и Симон Кјер, ту је и Андреас Кристенсен, али и талас младих лавова који предводи звезда Манчестер јунајтеда Расмус Хојлунд.
Наравно, дуго су на окупу, прошло Европског првенство су стали у полуфиналу од Енглеске, али су разочарали на Мундијалу када су завршили у групи иза Аустралије и Француске.
Први меч Данска игра против Словеније 16. јуна у Штутгарту, четири дана касније удара на Енглеску у Франкфурту, пре него што их сачека Србија 25. јуна у Минхену.
Голмани: Каспер Шмајхел (Андерлехт), Мадс Хермансен (Лестер), Фредерик Ронов (Унион Берлин);
Одбрана: Андреас Кристенсен (Барселона), Симон Кјер (Милан), Јоаким Андерсен (Кристал Палас), Јаник Вестергор (Лестер), Виктор Нелсон (Галатасарај), Александер Бах (Бенфика), Јоаким Меле (Волфсбург), Расмус Нисен Кристенсен (Рома), Виктор Кристиансен (Болоња);
Везни ред: Кристијан Ериксен (Манчестер јунајтед), Томас Дилејни, Мортен Хјулманд (Спортинг Лисабон), Пјер-Емил Хојбјерг (Тотенхем), Кристијан Норгард (Брентфорд), Матијас Јенсен (Брентфорд), Микел Дамсгор (Брентфорд);
Напад: Јакоб Брун Ларсен (Барнли), Андреас Сков Олсен (Клуб Бриж), Андерс Дрејер (Андерлехт), Каспер Долберг (Андерлехт), Расмус Хојлунд (Манчестер јунајтед), Јонас Винд, Јусуф Поулсен (Лајпциг).
Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
СПОРТ
Најављена велика промена на Ролан Гаросу: „Нема алкохола на трибинама“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала