- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најављена велика промена на Ролан Гаросу: „Нема алкохола на трибинама“

© AP Photo / Alessandra TarantinoРолан Гарос
Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Гледаоцима неће бити дозвољено да пију алкохол на трибинама на Ролан Гаросу због инцидената током уводних рунди Отвореног првенства Француске.
Директорка турнира Амели Морезмо осврнула се на понашање навијача у четвртак након што су и Давид Гофан и Ига Швјонтек имали проблема са гледаоцима током својих мечева.
Гофан је рекао да га је гледалац пљунуо жваком у његовој победи у првом колу над Французом Ђованијем Мпетшијем Перикаром.
„Алкохол је до сада био дозвољен на трибинама, то је готово. Ако пређу границу, ако се не понашају добро или ако гађају играче, то је то“, навела је Морезмо.
Гледаоци и даље могу да пију у дворанама и просторима око трибина, само не поред терена, за разлику од осталих Грен слемова.
„Пре свега, срећни смо што људи имају велики ентузијазам у погледу гледања тениса, због тога што су део мечева, што осећају емоције и показују емоције. Али да, дефинитивно постоје кораци од којих не би требало да иду даље. Неколико ствари је постављено, пре свега, судије ће заиста бити још строжије да даље поштују играче и поштују игру. Aрбитри имају прилично важну улогу, а ми ћемо покушати да пронађемо људе који претерују“.
Морезмо је оставила отворену опцију за даље мере ако ови почетни кораци не побољшају атмосферу на терену.
„Да видимо како ће бити са судијама који су мало строжији. Хајде да видимо како ће бити и са обезбеђењем које је такође мало строже. И не желим да будем негативна и оптимиста сам. Заиста се трудим да видим да ће људи реаговати на добар начин и да ће све бити у реду, а ако не буде, ми ћемо узети остале мере“, навела је Морезмо.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
СПОРТ
Србија је у полуфиналу, а творац успеха поручује: „Скромни и понизни“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала