- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Фицо пребачен у Братиславу

© AFP 2023 / FREDERICK FLORIN Словачки премијер Роберт Фицо говори на дебати у Европском парламенту у Стразбуру
Словачки премијер Роберт Фицо говори на дебати у Европском парламенту у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Премијер Словачке Роберт Фицо пребачен је из болнице у Банској Бирстрици у Братиславу, јављају словачки медији.
Портал Правда.ск објавио је да је Фицо пребачен кући у Братиславу. Како се наводи, стање му се стабилизовало и опорављаће се, по сопственој жељи, код куће.
Информацију о премештају потврдила је за телевизију "та3" директорка Факултетске болнице у Бањској Бистрици Миријам Лапуникова.
Портал RTVS је пренео да је у вечерњим сатима са подручја где се налази болница у Банској Бистрици полето је хеликоптер који је слетео у главни град, али званично није потврђено да је у хеликоптеру био словачки премијер.
Подсетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након седнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара североисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и после вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вештачке коме.
На Фица је пуцано када је после седнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дело покушај убиства из политичких разлога.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала