- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Ле Пенова упозорава: Ставом о Украјини Макрон ће изазвати трећи светски рат

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Уђи у базу фотографијаКандидат за председника Француске Марин ле Пен
Кандидат за председника Француске Марин ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Став председника Француске Емануела Макрона, који је подржао украјинске нападе на војне објекте на територији Русије, још један је корак ка светском рату, упозорила је лидер француске деснице из Националног окупљања Марин ле Пен.
„Макрон хоће да Француска уђе у рат. Његова изјава је додатни корак ка рату. Противим се томе и сматрам да ће то да изазове колосални ризик по безбедност наших грађана“, изјавила је она за радио „Францинфо“.
Ле Пенова је рекла да подржава само испоруке обрамбеног оружја Кијеву.
„Противим се томе да се Украјини дозволи да гађа циљеве на руској територији оружјем које испоручује Запад. То је механизам уласка у трећи светски рат. Противим се свему што може да изазове ризик избијања светског сукоба у којем би Француска била на првој линији фронта“, нагласила је она.
Према њеном мишљењу, неопходно је вратити се преговорима, а Макрон уместо тога припрема јавност за објаву о слању војске у Украјину.
„Неопходно је наћи пут ка дијалогу. Свако зна да победа неће бити војна. Једини пут је проналазак начина за преговоре. Украјини треба пружити помоћ без слања војске. Макрон нас припрема на слање војске у Украјину што је још један забрињавајућ потез. Или ћемо констатовати да победа неће бити војна, или настављамо у облику Стогодишњег рата. Нико осим Украјине и Русије то не може да реши, али неке земље могу да покушају да зближе своје позиције. Француска то више не ради“, закључила је лидер француске деснице из Националног окупљања.
Подсетимо, председник Француске Емануел Макрон заложио се да се Кијеву да одобрење да изводи нападе на војне објекте на територији Русије одакле руске снаге гађају украјинску војску. Према његовим речима, то није ескалација.
Председник Русије Владимир Путин је по том питању рекао да представници земаља НАТО-а, посебно у Европи, морају бити свесни са чиме се играју.
Николас Саркози - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СВЕТ
Саркози: Рат између земаља Толстоја и Балзака незамислив – јесмо ли размишљали о последицама?
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала