- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Само чудо спасава српску легенду у Русији

© Фото : Принтскрин/Пари Нижњи НовгородСаша Илић
Саша Илић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Саша Илић стигао је у деликатном тренутку у руски клуб Пари Нижњи Новгород, а серија лоших резултата утицала је на то да екипа буде на ивици амбиса и пред селидбом у другу лигу Русије. Илић је у баражу са опстанак у елитном рангу фудбалског такмичења са Нижњим претрпео пораз од Арсенала из Туле на свом терену резултатом 2:1.
Само чудо спасава Сашу Илића и Пари Нижњи Новгород од испадања из Премијер лиге Русије.
Да ствар буде још тежа и гора за легендарног српског везисту који је чинио чуда на клупи ЦСКА Софије, затим и грчком Атромитоса с којим је без проблема изборио опстанак, његов нови клуб примио је чак 15 голова на само четири утакмице.
Откако је Илић сео на клупу Пари Нижњи Новгорода, примио је по шест голова од Сочија и ЦСКА Москва, ремизирао је са Самаром (1:1), и уследио је пораз у првом мечу баража са Арсеналом Тула.
Јасно је да је последња линија најслабија карика Илићевог тима, што се показало и против Арсенала. Максим Кајнов је начео домаћи тим раним голом у четвтом минуту, да би Ервинг Ботака Јобома у осмом затресао сопствену мрежу и уследило је изједначење.
Исти играч искубио се за несмотрену реакцију јер је у 33. минуту на додавање Макарова вратио Арсеналу предност, гурнувши Пари Нижњи Новгород и Илића на саму ивицу амбиса.
Испоставило се да је то и коначан резултат, па ће одлука о томе ко ће наредне сезоне играти у Премијер лиги Русије, а ко у другом рангу такмичења пасти у суботу, када ће Арсенал угостити Пари Нижњи Новгород.
У другом мечу баража Урал је на свом терену поражен од Акрон Тољатија резултатом 2:0.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
СПОРТ
Србија је у полуфиналу, а творац успеха поручује: „Скромни и понизни“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала