- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је у полуфиналу, а творац успеха поручује: „Скромни и понизни“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Јован Дамјановић, селектор кадета Србије који су се пласирали у полуфинале Европског првенства победом над Аустријом (3:2), поручио је да су добра амотсфера, скромност на терену и ван њега кључ успеха. Упркос рано примљеном голу, Орлићи су успели да се издигну и да преокрену, а Дамјановић је изјавио да је и тада веровао.
Кадети Србије предвођени Ђорђем Ранковићем и Михајлом Цветковићем успели су да нокаутирају после преокрета „жилаве“ Аустријанце и сада ће имати до недеље форе да се одморе и спреме за полуфинале. Тамо ће ударити на бољег из дуела Португалија – Пољска који се игра у четвртак.
„Јако, јако лепи утисци и моменти. Момци су заслужили све ово. Не само на данашњој утакмици на Европском првенству на Кипру, већ од првог дана када смо се окупили. Како су пролазили дани играли смо све бољи и бољи фудбал. Од срца им честитам на односу и на ставу. Играмо квалитетан фудбал и ово је награда. Није било лако, Аустријанци су физички изузетно способни, компактни, сложени, али смо успели да одговоримо на наш начин. На нешто што нас крас, а то су смисао за игру, заједништво и техника. Вратили смо се брзо после примљеног гола, стварно верујем у ове момке и никада нисам имао сумњу да ће тако бити“, рекао је селектор после пласмана међу четири најбоља на Старом континенту.
Кадетима Србије ово је други пут у последње три године да стижу до полуфинала.
„Момци су дивни, често им причам да су бољи него што смо ми били у њиховим годинама. Треба да негујемо нове генерације, они знају да мој стручни штаб и ја верујемо у њих. Не само фудбалски, него и људски, јер ако није добра хемија онда не можете да дођете овде. Инсистирамо на томе да будемо скромни и понизни на терену, морамо да трчимо тај метар и да се бацамо на главу како би дошао резултат. На крају је дошла акција као што смо постигли трећи гол. Понављам, скромни на терену и ван њега, јер имамо квалитет“, закључио је творац успеха Орлића Јован Дамјановић.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Миленковић поново празних шака – Олимпијакос освојио Лигу конференција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала