- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миленковић поново празних шака – Олимпијакос освојио Лигу конференција

© AP Photo / Thanassis StavrakisНикола Миленковић
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Олимпијакос је освојио Лигу конференција победом над Фиорентином у великом финалу у Атини, голом Ел Кабија у 116. минуту. Како су мреже током регуларних 90 минута мировале, тако се приступило продужецима у којима су црвено-бели успели да пронађу пут до мреже италијанског представника, чије је боје бранио српски репрезентативац Никола Миленковић.
Три минута трајала је ВАР провера код поготка Ел Кабија, гледало се да ли је сјајни нападач био у офсајду, али су из ВАР собе поручили да је све регуларно и славље у Атини могло је да почне. Остало је додуше још три минута, недовољно да гости из Фиренце било шта промене...
Тако је Никола Миленковић поново остао празних шака, баш као и прошле године у финалу истог такмичења, када је Фиорентина пала у финалу пред Вест Хемом (2:1).
Фиорентина је била опаснији и бољи тим у првом полувремену, a Никола Миленковић нашао се у офсајду у деветом минуту, након што је лопта коју је с десне стране упутио Белоти завршила у мрежи Олимпијакоса.
Чекала се асистенција из ВАР собе и потврђено је да је српски репрезентативац био у недозвољеној позицији.
Меч је настављен и играло се углавном на средини терена, с тим што је више прилика за гол и већи посед лопте имала Фиорентина, али су мреже мировале.
Бурно је било и на трибинама у Атини, где је током одласка фудбалера у свлачионицу на 15-минутну паузу дошло до мањег сукоба навијача.
У наставку сусрета италијански тим и даље је имао теренску иницијативу, али је мало недостајало да Олимпијакос то казни преко Висентеа Иборе, који је главом запретио близу стативе Фиорентининог гола у 80. минуту.
Како до краја сусрета на „ОПАП арени“ у Атини није било голова, тако је меч отишао у продужетке. И „мирисало“ је на пенале, али се за то да их не буде потрудио маестрални Мароканац Ел Каби. Човек који је елиминисао Астон Вилу у полуфиналу, био је херој Атињана и у великом финалу, јер је у 116. минуту фантастично реаговао и главом је сместио лопту у мрежу Фиорентине.
На крају је тај један једини гол био вредан првог европског трофеја у историји клуба из Пиреја.
Тим чији је спортски директор Дарко Ковачевић успео је златним словима да испише историју Олимпијакоса и грчког фудбала 29. маја 2024. године у Атини.
У саставу Олимпијакоса нашао се од 73. минута бивши нападач Партизана и бројних европских клубова Стеван Јоветић.
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Кадети Србије преко Аустрије до полуфинала Европског првенства! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала