- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бајден одобрио Украјини да гађа мете у Русији које су претња по Харков

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден дао је дозволу Украјини да користи америчко оружје за контрабатеријску борбу против циљева на територији Русије који су претња по регион Харкова, али је оставио на снази забрану примене ракета „атакамс“ и другог оружја дугог домета, рекао је за Спутњик представник Стејт департмента.

„Председник је недавно наложио свом тиму да омогући Украјини да користи оружје које су јој испоручиле САД у контрабатеријске сврхе у региону Харкова, како би Украјина могла да одговори руским снагама које је нападају или се спремају да је нападну“, рекао је наш саговорник.

Притом, Стејт департмент је саопштио да се „политика у вези забране употребе оперативно-тактичких ракета 'атакамс' или оружја дугог домета“ није променила.
У међувремену, лист „Њујорк тајмс“ пише да је Пентагону наложено да изради за Украјину тачне инструкције које циљеве у Русији ће Оружане снаге Украјине моћи да гађају америчким оружјем.
Како је прецизирано у чланку, министар одбране САД Лојд Остин већ је дао одређене налоге команданту Здружених снага у Европи Кристоферу Каволију.
Подсећамо, претходно је лист „Политико“ писао да је амерички председник Џозеф Бајден тајно одобрио да украјинска војска изводи ударе америчким оружјем унутар територије Русије, те да се ради о областима које се граниче са Харковском облашћу.
Владимир Путин у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
РУСИЈА
Путин: Земље које говоре о нападима на руску територију треба да буду свесне са чим се играју
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала