- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Егоизам и ароганција – само народ може да их отера“ – легенда за Спутњик о апелу за спас Партизана

© Фото : Приватна архива Партизан Хумска
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Некадашњи тренер Иван Голац један је од 79 потписника петиције апел за спас Партизана, а у разговору за Спутњик поручио је шта мисли о актуелном стању клуба из Хумске и седмогодишњој суши када је у питању титула. Он сматра да једино народ може да промени водећу гарнитуру.
Црвена звезда доминира српским фудбалом, што потврђује седам узастопних титула, а чак четири дупле круне. Партизан пет година није дотакао нити један трофеј, али се у Хумској апсолутно ништа не мења.
Мењају се додуше тренери, ко на траци, док челни људи остају непромењени, незаменљиви. Зато су се бивши фудбалери и легенде црно-белих ујединиле у покушају да кроз петиције апел за спас Партизана покушају нешто да промене.
Легендарни фудбалер Владимир Ивић био је врло сликовит у једном од интервјуа за домаће медије, када је рекао да ако пет година немате трофеј, мењате и плочице у купатилу, а камоли управо и челнике клуба.
Са тим се апсолутно слаже и легендарни тренер Партизана Иван Голац, један од потписника петиције.
„Генерално, и да је тим из зоне у питању, или неки сеоски, синдикални тим, па би се дошло до некаквих померања. Само у Партизану ништа! Човек више није паметан да би могао да оцени ову ситуацију, ту разум престаје. Њихова саопштења су вечито иста, то вам говори о каквој категорији људи се ради. Они који не припадају спорту и фудбалу, који га не осећају. Заштићени су безразложно. Свуда на планети ви морате да полажете народу рачун, шта сте и како урадили. Ако нисте добро радили, онда вам ту није место. Ја не могу ни да замислим да се нешто слично дешава у Дандију или Саутемптону, или било где на Острву где сам радио. Чак и када се ради о приватним клубовима, али када се дигне народ или играч, то је завршена прича“, почео је разговор Голац за Спутњик.
У Хумској је читаве сезоне на снази био бојко „гробара“. Празан југ и осећај да Партизан игра домаће мечеве као да гостује, нису утицали да управа одлучи било шта да промени.
„Када публика крене да бојкотује клуб, тај клуб је мртав. Али, у Партизану то поново није случај. То су просто људи који су незаменљиви, уникатни, јединствени“, ироничан је Голац, који је затим наставио:
„Човек мора да поседује интелект, емоцију, да има морал. То су онда друге приче. По овоме испада да је Партизан њихова приватна прћија. Коме они одговарају ако клуб нема успеха? То је скандалозно да седам година нема титуле, пет године нема Купа Србије. Коме ће да одговарају ако се сутра угаси Партизан?, пита се наглас Голац.
Бивши тренер Партизана сматра да чак ни петиција која је покренута неће успети да покрене и да промени ствари.
„Ситуација више није хаотична, онда је сад много гора. Играмо се. Партизан без председника, отишао је Вучелић, или је он ту. То нико не зна. Не очекујем било шта озбиљно да ће се догодити након што смо ушли у уову причу. Знате зашто, има ту оних који ће се предомислити, мислим на нас који смо потписали петицију. Увек је међу нама било понизних колега, који су шуровали са управама. Тако да, докле год народ не изађе на улицу или уђе на стадион, ништа се неће конкретно променити. Јер, у Партизану владају егоизам, хаос, један свеопшти циркус. Ви у кафану кад одете не можете чашу воде више да попијете, а да не платите рачун. Сведоци смо шта се годинама уназад дешава у Партизану и нико не полаже рачуне и одговара за то. Понављам, једино народ, навијачи и бивши фудбалери и тренери могу да спасу Партизан. Тренутно је тотални распад система и ништа не функционише, не постоје план и програм и било какви критеријуми већ само егоизам и аргоганција без покрића“, истакао је Голац.
 Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
СПОРТ
Пикси о Енглезима, „прецртаном“ Радоњићу и амбицијима Србије на Европском првенству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала