- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олга, Србија те је чекала скоро деценију – „Сузе олакшања и радости“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Олга Даниловић, српска тенисерка, завршила је меч против Данијел Колинс у четвртак око 18:30, а већ од 11 часова наредног дана морала је поново на терен. Не само да је успела се врати после првог сета који је изгубила 6:0, већ је имала снаге за трочасовну драму која је на крају припала њој јер како каже тенис је патња у којој ужива.
Последњи пут Србија је имала представницу у осмини финала Гренд слема још 2015. године када је Јелена Јанковић такав успех постигла на Вимблдону. Тада је прослављена српска тенисерка победила, а Србија је на сличан успех чекала скоро деценију.
Прошле године на енглеској трави изненадила је Наталија Стевановић прослаком преко квалификација у треће коло, али још већи успех направила је годину дана касније невероватна, непоколбљива Олга Даниловић.
Када је Данијел Колинс једва успела да се извуче у Мадриду на лицу српске тенисерке јасно се видела велика жал за пропуштеном шансом, али и жеља да јој већ наредног пута покаже ко је она заправо. Прилику је добила већ у Паризу где је успела да се освети, а онда је Олгу сачекао нови паклени задатак.
Одиграла је Дона Векић одличан меч против Марте Костјук и имала је неколико сати више за опоравак у односу на Српкињу која је на терену провела и више времена. Видело се да ће посао бити тежак у првом сету у ком Олга није могла до гема, али потом се десило чудо!
Најпре је српска тенисерка изједначила, а онда прошла кроз праву драму у трећем сету да би обезбедила место у осмини финала.
„Не знам шта да кажем. Хвала вам, свима хвала на подршци. Уживам, не знам како сам добила овај меч. Не знам, не знам… Хвала свима, време је било лоше. Ви сте тениска земља. Хвала вам. Волим да играм овде, играла сам треће коло и прошле године. Волим шљаку, волим Париз. Много ми значи“, рекла је Олга која је у сузама славила победу.
Аплаузи, овације и навијање трајало је минутима после меча што је Даниловићеву посебно разнежило. До ове победе пут је био мало је рећи трновит.
„Видела сам распоред, завршила сам меч касно. Једва сам заспала. Радим за овакве моменте. Уживам у патњи, јер је тенис на неки начин патња”, рекла је Олга по завршетку меча.
Успех који је направила постаје још већи када се узме у обзир да се бори са хроничном повредом колена, да је до осмине финала стигла после три одиграна меча у квалификацијама и да је испер себе имала далеко боље рангиране противнице.
Њена емотивна реакција обишла је свет, Олга је тренутно највећа сензација на париској шљаци, а до тога је како каже дошла јер није желела да се преда.
Осећам се уморно и осећам се веома срећно. Изгубила сам први сет са 6:0. Мислила сам да ће бити брзо, и срећна сам што сам се изборила са тешким ситуацијама, тешким поенима. Врло сам задовољна како сам се понашала на терену. Већ смо играле три сата. Тада се не размишља о умору, о томе да ли ти форхенд ради или не, већ само размишљаш о следећем поену", рекла је Олга на конференцији за медије.
Причала је и о томе како је успела да се опорави за тако кратко време.
Мој тренер каже – увек је важно осовјити последњи поен, хаха. Велика победа јуче, али оставила сам телефон, држала се своје рутине, јер сам знала да ме чека нови меч. Играла сам дан за даном против врхунских играчица, а игра ми је и даље била ту. Борила сам се све време. Суштина је у томе да верујеш у себе. Она је играла сјајно, и ја сам била добра, нијансе су одлучиле, кључ је да се не одустане", истакла је Даниловићева.
А онда, експлозија емоција.
Сузе олакшања и радости. Играле смо три сата и осам минута. Тај ниво стреса тако дуго, не знам ни је ли то здраво, све је изашло из мене. Био је то тренутак у којем кажем себи ‘заслужила сам ово’. Борила сам се за сваки ударац, поносна сам била на себе и желела сам да упијем тај тренутак, и да уживам, јер јуче нисам имала времена да уживам", рекла је сјајна српска тенисерка.
Говорила је и о томе колико је инспиришу успеси Новака Ђоковића, најбољег тенисера света.
Много пута сам причала о Новаку, није проблем да причамо о њему. Оно што имамо у Србији, не ценимо довољно. Он је сјајан играч, причаћу из свог угла. Сјајан је као човек, за мене најбољи играч свих времена. Поносно представља своју земљу, прича са нама често. Причам са њим о неким стварима на дневном нивоу, даје ми савете, да не правим исте грешке као и он. Играла сам са њим на Јунајтед купу, осетила сам олакшање када смо победили. Играли смо заједно, добили меч. Надам се да ћемо ценити још више оно што имамо", рекла је сензација Ролан Гароса.
Олга је још један доказ да је ранг небитан када је жеља велика, а Олгина је била и више од тога. Три победе на Ролан Гаросу односно шест рачунајући квалификације донеле су јој скок од 18 позиција на ВТА листи, а још једна победа одвела би је у топ 80 тенисерки света.
За четвртфинале и још већи успех Даниловићева ће играти против победнице дуела Маркета Вондрушова – Клое Паке.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
СПОРТ
Новак и Лоренцо у вечерњем термину
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала