- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олгин „пасијанс“: У тенису као на игрици – следи најтежи ниво

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Пасијанс у француском и енглеском језику означава стрпљење, али је и назив познате карташке игре коју обожава да игра и Олга Даниловић.
Када би сте тенисерки која је изгубила први сет у трећем колу Ролан Гароса са 6:0 рекли да мора да буде стрпљива вероватно би вас погледала попреко. Међутим, не и Олга Даниловић која се стрпила, смирила и дочекала своју игру.
Како је успела да преокрене и слави против Хрватице Доне Векић и сама је рекла да не зна, али заправо постоји много сегмената који су је одвели до невероватног подвига најпре против Данијел Колинс, а потом и против Доне.
Уместо тога да се нервира, „кука“, и размишља о томе како су организатори њен меч заказали у 11 ујутру иако је претходни завршила око 19 часова претходног дана, Олга је урадила оно што јој је било најпотребније, потрудила се да се опорави.
У томе јој је највише помогла игрица пасијанс, која у преводу са француској језика значи стпљење, а управо је то била српска тенисерка, стрпљива. Лоше је деловала у првом сету, али знала је да њен тренутак долази, дала је себи одушка и потом упалила све моторе.
„Радим и причамо оно што причамо сваки дан, без обзира на противницу. Дани овде иду брзо. Додуше, не иду баш због кише. Све се брзо дешава, мораш да си у покрету константно. Играмо карте, играм игрице на телефону, пасијанс. Тата и ја убијамо ову игрицу. Нема ту простора за неко мењање. Имамо неку рутину, загревање, причамо мало о мечу против које девојке играмо. Одемо на вечеру, не причамо о тенису, немамо више ни теме за разговор. Потпуно... Трудим се да све буде што нормалније. Да нема разлике“, рекла је Олга.
Осим што је била стрпљива имала је и огромну мотивацију и жељу за борбом, највише због своје породице.
„Када год играш некако увек знаш ко је ту стварно за тебе. Знам да иза себе имам људе који су иза мене. То ми даје додатни мотив, у моменту меча не размишљам ни о чему, осим - играј, играј... Није битан форхенд, бекхенд, да ли ме нешто боли, него да дам све од себе, а после меча долазе неки, не флешбекови... Када се чујем са мамом, татом, буде још драже и емотивније“, рекла је Олга Даниловић.
Темперамент српске тенисерке можда не одише стрпљењем, али када се сабере колико је пута морала да падне и посустане због повреде да би се увек вратила, овога пута боља него икад, јасно је да Олги „пасијенс“ било да је у картама или у животу прија.
За четвртфинале маестрална српска тенисерка бориће се против Маркете Вондрушове, актуелне шампионке Вимбдлона. Следи најтежи изазов!
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
СПОРТ
Лоше вести из Турске – Гудурић у боловима напустио терен /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала