- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Политичка хајка“: Захарова о иницијативи Фондације Џорџа Клунија за хапшење руских новинара

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Иницијатива Фондације холивудског глумца Џорџа Клунија и његове супруге Амал о хапшењу руских новинара је политички мотивисана хајка, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Сада се испоставља да је заштита новинара према схватању брачног пара Клуни - њихов прогон посредством кривичног гоњења на основу политичких мотива, а уз то још и на националној основи, истакла је Захарова на свом Телеграм каналу.

Према њеним речима, није тајна да се на Западу за русофобију добро плаћа.
„А ова два пи-ар-а, очигледно су спремна да зараде новац на било чему. Ето зашто су одлучили да организују ‘правосудни сафари’ на руске новинаре“, оценила је дипломата.
Захарова је на крају поставила питање где су сада УНЕСКО са генералним директором Одре Азул и ОЕБС са представником организације за питања слободе медија Терезом Рибеиром.
Претходно је директор за правна питања Фондације брачног пара Клуни Ана Неистат објавила да ће Фондација тражити издавање тајних налога за хапшење руских новинара у Европи.
Она је додала да такви налози још увек нису издати, као и да нису именовани новинари над којима је планирано кривично гоњење.
Пројекат такође разматра обраћања Међународном кривичном суду како би новинаре позвао на одговорност и истражио њихову умешаност у „подстицање на геноцид“. С тим у вези, напоменула је да би ово то правно компликован процес, за који су потребни докази.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала