- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Слом Андреја Рубљова, крај једне руске бајке – и силовити Алкарас

© AP Photo / Aurelien MorissardАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Руски тенисери нису заблистали у трећем колу Ролан Гароса. Најпре је Андреј Рубљов доживео и тениски и ментални слом у судару са Италијаном Луком Арналдијем. Италијан је славио са 7:6, 6:2, 6:4. После њега пораз је уписао и Павел Котов који није имао шансе против фуриозног Јаника Синера, Италијана који је победио резултатом 6:4, 6:4, 6:4.
Рубљов је током меча бацао рекет, нервирао се, чак се и ударао рекетом по нози, тако да је деловало да није успео да контролише емоције на прави начин.
Испоставило се да је Рубљов прво велико изненађење на Ролан Гаросу.
У наредној рунди Арналди ће играти против победника из дуела Стефанос Циципас - Жижен Женг. Остаје жал што Рубљов није искористио чињеницу да главни фаворити нису стигли на Ролан Гарос у најбољем расположењу.
Не само да није напао титулу или финале, већ је овако рано елиминисан. Меч је трајао два сата и 35 минута. Рубљов је шести тенисер света, док је Арналди 35. на АТП листи.
Знатно мање шансе за победу имао је Павел Котов који је за противника имао Јаника Синера, тенисера који на Ролан Гаросу напада прво место на АТП листи.
Руски тенисер најпре је у првом сету спасавао брејк лопте, али није могао да их спаси све и Синер је повео. Слична ситуација одиграла се у другом сету, а Котов ће имати за чим да жали јер је имао прилику да и он одузме противников сервис гем.
У трећем сету није успео да запрети и Синер је сигурно корачао ка победи. У осмини финала Италијан игра против Корентана Мутеа.
Изненађења није било ни у последњем мечу дана јер је Карлос Алкарас без већих проблема елиминисао Себастијана Корду резултатом 6:4, 7:6, 6:3. Најбољи отпор Американац је пружио, као што се и види по резултату, у трећем сету. У осмини финала Алкарас ће играти против победника дуела Бен Шелтон - Феликс Оже Алијасим.
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
СПОРТ
Преокрет за памћење Олге Даниловић на Ролан Гаросу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала