- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда продала брзоногог мајстора и зарадила милионе

© AP Photo / Darko VojinovicОсман Букари
Осман Букари - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Црвена звезда је продала важног фудбалера и зарадила милионе. Усман Букари је прешао у Остин из Тексаса, а Црвена звезда је тиме зарадила чак 7.000.000 евра. Уговор је потписан до краја 2027. године, уз опцију продужетка и на 2028.
Зведа се опростила од Букарија на друштвеним мрежама.
„Још од првог спринта на Маракани си нам показао колико ћеш да јуриш за Звездиним успесима. А када си постигао један од најлепших голова у историји вечитих дербија знали смо да је то то и да си резервисао посебно место у срцима свих звездаша. Голом против Манчестер Ситија си целом свету показао оно што смо добро знали - Осман Букари је фантастичан фудбалер. И да, Звезда ће увек бити твоја кућа! Хвала за све, Бука!“, стоји у опроштајној поруци Црвене звезде.
Репрезентативац Гане је био најбољи играч Црвене звезде у групној фази Лиге шампиона, па је постао интересантан клубовима из Америке и зимус.
Звезда је раније одбила понуду ЛА Галаксија, пошто је у том тренутку била отворена борба за титулу.
Договор са Остином постигнут је током пролећне сезоне у Србији, а да иде тамо потврђено је одмах после освајања дупле круне и победе над Војводином у Лозници.
Букари је за две сезоне одиграо 78 званичних утакмица за црвено-беле уз учинак од 25 голова и 20 асистенција, а са београдским клубом освојио је две дупле круне.
Ивана Вулета Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
СПОРТ
Ивана Шпановић прескаче Европско првенство – „Мала жртва због вишег циља“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала