- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев преживео епску драму – Медведев славио уз изгубљен сет

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
Најбољи руски тенисер Данил Медведев стигао је међу 16 најбољих на Ролан Гаросу уз изгубљен сет од Томаша Махача – 7:6, 7:5, 1:6, 6:4 у мечу који је трајао три сата и 28 минута. Далеко већу драму преживео је Саша Зверев који је после четири сата и 15 минута успео да елиминише упорног Холанђанина Талона Грикспора резултатом 3:6, 6:4, 6:4, 4:6, 7:6.
Томаш Махач игра фантастичан тенис у Паризу, али му то није било довољно да би озбиљније угрозио најбољег руског тенисера који је оправдао улогу изразитог фаворита.
У двобоју 34. и петог тенисера планете Рус је после велике борбе у уводном сету успео да слави у тајбрејку резултатом 7:4.
За разлику од првог сета у ком су виђена два брејка, по један на обе стране, у другом се играло гем за гем све до 11. гема, када је Медведев успео да „украде“ сервис Чеху и да поведе, а затим се сучио с брејк лоптом коју је спасио и на крају је успео да реализује прву сет лопту након чак 59 минута игре.
А, онда чудо које се ретко виђа! Медведев је трећи сет отворио брејком, да би Томаш Махач, који је према многима вероватно био отписан у том моменту, одговорио са шест везаних гемова за експресно освојен сет и преполовљену предност Руса – 6:1.
Четврти сет и поново брејк Данила Медведева, а затим и рибрејк Махача. Настављено је с краћим гемовима без губитка сервиса, да би у седмом гему који је трајао осам минута Махач имао чак три брејк лопте, али је пети рекет планете успео да се извуче и да дође до вођства 4:3.
Махач је затим експресно поравнао резултат, али је Рус успео да освоји наредна два гема, од којих је последњи био брејк, што му је трасирало пут у осмину финала Ролан Гароса.
Наредни ривал Русу биће победник меча Де Минор - Ленард Штруф, који је прекинут због кише.
Лако је могло да се деси да се после Даниловог меча догоди највеће изнанађење турнира. Саша Зверев очекивано је био фаворит против Талона Грикспора, али ту улогу није оправдао тако лако.
Први сет освојио је Холанђанин који је до предности дошао искористивши једну од две брејк лопту које је имао. Са друге стране немачки тенисер своју шансу није искористио и то га је скупо коштало.
Напето је било и током другог сета, а Грикспор је поново први запретио. Овога пута, Саша се спасао и на крају је успео да искористи једину брејк лопту коју је имао у том сету. Чинило се да је то пробудило Немца који је био одличан у трећем сету и лако је стигао до предности.
Преокрет међутим није трајао дуго. У четвртом сету обојица тенисера прокоцкала су велики број прилика да један другом одузму сервис гем, али упорност и срећа били су на страни Грикспора који је стигао до изједначења 2:2.
На ивици пораза Зверев је био када је у петом сету заостајао за противником 4:1. Имао је шансе да се врати, али искористио их је у последњи час. Успео је да врати оба брејка, а онда је меч ушао у пети сат и епску борбу.
У тај-брејку Саша је коначно убацио у пету брзину и успео је да преокрене драматичан и изузетно тежак меч.
У осмини финала Немац ће играти против бољег из дуела Ковалик - Руне.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
СПОРТ
Киша у Паризу ремети Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала