- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орбан: Европа јури ка рату, проратни политичари као наркомани, морамо их зауставити

© AP Photo / Denes ErdosВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
Европа се све више приближава рату, она је као воз са полуделим машиновођом, то се мора спречити, поручио је мађарски премијер Виктор Орбан на „Маршу мира“ у Будимпешти. Он је оценио да ће после избора за ЕП и америчких председничких избора бити могуће формирати трансатлантску коалицију за мир.
„То се мора спречити, да Европа по цену своје пропасти, иде ка рату. Европа се сада припрема за рат, сваки дан је нова етапа на путу за пакао“, рекао је он.
Како је приметио, слање нове новчане помоћи и оружја Украјини, разговори о распоређивању нуклеарног оружја у Европи, мисија НАТО у Украјини, показује да „проратни воз нема последњу станицу а машиновођа је полудео“.
Мађарска је већ једном успела да се држи по страни од сукоба и Будимпешта зна како то треба да уради и неће дозволити да мађарску омладину шаљу на фронт, додао је он.
Проратни политичари у Европи су као наркомани, желе да победе Русију, као што су два пута покушавали у 20. Веку, али не увиђају реалност, истакао је мађарски премијер.
„Штавише, они су спремни да се сукобе са читавим истоком и мисле да ће победити у том рату. За такве политичаре рат је као дрога, они који су у њеној власти никога не слушају и не сматрају себе одговорним. Становништво земаља, њихова судбина и будућност деце нису ни од каквог значаја за њих. Немогуће их је убедити. Зато треба да их победимо“, рекао је Орбан позвавши учеснике протеста да на предстојећим изборима за Европски парламент свој глас дају онима који се залажу за мир.
Подсетимо, на десетине хиљада Мађара из читаве земље окупило се на „Маршу мира“ у центру Будимпеште протестујући против увлачења земље у сукоб у Украјини и покушаја НАТО да покрене нови рат у Европи, јавља извештач Спутњика.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала