- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Илић „нокаутирао“ Арсенал и остаје у Премијер лиги Русије!

© Фото : Принтскрин/Пари Нижњи НовгородСаша Илић
Саша Илић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
Српски стручњак Саша Илић успео је да опстане у Премијер лиги Русије са екипом Пари Нижњи Новгород, након што је у реванш мечу баража успео да надокнади минус из првог меча (1:2) и да слави против Арсенала у Тули резултатом 2:0.
У тешкој ситуацији били су Илић и његов Пари Нижњи Новгород, који је на претходне четири утакмице примио чак 15 голова, па је јасно било да је одбрана најслабија карика.
Ипак, успео је српски стручњак да психолошки и тактички одлично припреми екипу и утакмицу и да слави на незгодном гостовању против друголигаша Арсенала из Туле, који је у првом одмеравању снага славио са 2:1, а сви голови пали су у првом полувремену.
У реваншу у ком је Арсенал био фаворит, Пари Нижњи Новгород успео је преко Боженова да дође до предности у 18, минуту. Двадесет минута касније поништен је погодак домаћину, да би у наставку Ботака Јобома затресао сопствену мрежу у 58. минуту, чиме је Илићев тим стигао до предности од два гола, самим тим и опстанка у елитном друштву руског фудбала.
Илић је тако после Атромитоса који је сачувао у Грчкој, успео да избори опстанак и са клубом из Нижњег Новгорода.
На питање новинара по завршетку сусрета да ли ће Саша Илић и наредне сезоне бити тренер екипе, уследио је одговор директора Пари Нижњи Новгород.
„Да! Саша Има уговор до краја следеће сезоне“, речено је новинарима „Спорт експреса“.
Фудбалери Партизана Светозар Марковић, Данило Пантић, Бибрас Натхо и Александар Поповић представљају нове дресове - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
СПОРТ
Партизан неће моћи да доводи играче до 2026. године?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала