Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Победили смо свуда осим у четири општине где су националне мањине /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Вучевић
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Председник СНС Милош Вучевић изјавио је да су напредњаци са листом „Александар Вучић - Србија сутра“ однели чисту и убедљиву победу у свим градовима и општинама где у одржани избори свуда осим у четири места — Тутину, Бачкој Тополи, Сенти и Кањижи.
„У свим осталим градовима и општинама имали смо сигурну победу. Понављам, у свим општинама, осим ове четири општине и што је природно, јер је тамо структура становништва која је увек дефинисала нешто другачији политички распоред на локалном нивоу“, рекао је Вучевић на конференцији за новинаре у штабу СНС у Београду, којој је присуствовао и председник Србије и члан СНС Александар Вучић.
„У свим осталим градовима општинама, од севера до југа, од Суботице до Ниша и од Ужица па на исток свуда где су одржани избори, наша листа Александар Вучић Србија сутра, имала је чисту и убедљиву победу“, рекао је Вучевић.
Он је навео да излазности варира.
„Најмања је у општини Тутин 33 одсто, па до оне највеће које имамо у Срему у Пећинцима нешто преко 70 одсто. То је оно што могу да вам кажем у овом тренутку, може да зависи од општине до општине, али је тај тренд да се креће између 43, 44 одсто па до нешто више од 50 одсто највећи део општина и градова који су имали изборе“, рекао је Вучевић.
Он је честитао свим грађанима на учешћу на изборима и најоштрије осудио све оне који су данас вршили насиље.
„Који су спречавали друге грађане да гласају, који су спречавали нормалне изборне активности које су присутне свуда у демократским државама. Најоштрије осуђујем и очекујемо одговорност оних који су физички нападали своје политичке неистомишљенике. Они који су физички упадали у кол центре који постоје свуда у свету. И на западу и на истоку. Они који су разваљивали просторије, који су повређивали особе које раде у цалл-центру. Прогањали, упадали, малтретирали, вређали, псовали, тукли новинаре. Нападали бирачке одборе. Ја се надам да ће сви ти одговарати пред лицем правде. Али то је питање за тужилаштво и суд“, рекао је Вучевић.
Он је казао да су грађани на изборима санкционисали оне који су упадали у туђе изборне штабове.
„Ови изборни резултати су најбоља потврда шта грађани мисле у односу на оно што су они радили. Па они се нису бавили својим симпатизерима и бирачима. Они су се бавили прогоном. Они који политички мисле другачије од њих. Боље да су се сконцентрисали на свој изборни штаб него што су упадали у туђе изборне штабове“, закључио је Вучевић.
Он је рекао да ће се СНС убрзо обратити са прецизним подацима по градовима и општинама.
избори - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
СРБИЈА
УЖИВО Листа око СНС победила и у Чачку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала