- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Када Новак осети слабост противника...“

© AP Photo / Rebecca BlackwellФранциско Серундоло – аргентински тенисер
Франциско Серундоло – аргентински тенисер - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Франсиско Серундоло, противник Новака Ђоковића у осмини финала Ролан Гароса, верује у своје шансе против најбољег тенисера свих времена.
Серундоло је до прилике да игра са Ђоковићем стигао победом над Томијем Полом.
„Причамо о најбољем тенисеру света. Никада нисмо играли, биће то права премија за мене. Да добијем шансу да играм протв њега, јер не знам да ли ћу имати шансу за то у будућности. Верујем у себе, желим да видим како је играти против најбољег“, каже Серундоло.
Аргентинац каже да је ово прави тренутак да се опроба против Ђоковића.
„Јесте у годинама, дуго је у овом спорту. Ова година није добра за њега, док би за већину других играча била вероватно добра. Знамо за шта је све он способан. Гледао сам прве мечеве, диже ниво игре. Биће заиста дивна прилика да играм против најбољег, надам се да ћу бити спреман за тај изазов“.
Аргентинац каже да ће се трудити да остане усредсређен на своју страну терена.
„Играм против Новака. Ако постоји нека врлина у мом тенису, то је што се трудим да играм своју игру и да не пратим ко је на другој страни. Било да је то Новак или неки други играч“, каже Серундоло.
Навео је и да мора да смањи неизнуђене грешке.
„Када неко као Новак осети твоју слабост или пронађе неку ману, онда то казни. Има све у својој игри, може да ради све сјајно, дубоке лопте, кратке, дроп-шотове. Гледао сам мечеве против Руда у Монте Карлу и против Табила у Риму, трудили су се да буду агресивни, да нападају од првог ударца. Покушаћу и ја да урадим исто. Нисам досад играо против њега, пробаћу да урадим нешто слично као Табило, да нападам, да му не дозволим да уђе у свој ритам – ако то уради, онда постаје немогућа мисија“, навео је Серундоло.
Меч Ђоковића и Серундола треба да почне око 16.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала