- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Србија је пала, али Пикси уверава: „Нема спавања, бићемо прави у Немачкој“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Драган Стојковић Пикси
 Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор Србије, анализирао је пораз од Аустрије у Бечу на стадиону „Ернст Хапел“ резултатом 2:1. Кормилар Орлова истакао је да за њега и његов стручни штаб нема спавања, како би се исправиле све грешке и како би Србија била права онда када је најпотребније – на Европском првенству у Немачкој, које почиње за девет дана.
Фудбалери Србије заиграли су први пут после меча у Москви и пораза од Русије (4:0) са четворицом позади, али су два брза гола домаћина одвратила Пиксија од те идеје. Вратили су се експресно Орлови на „фабричка подешавања“ и тројицу позади, па је екипа тад боље изгледала, постигла гол и почела да парира и прети ривалу.
„Осећања су помешана, криво ми је што смо изгубили, са друге стране сам задовољан реакцијом и свиме што се дешавало у другом делу игре. Били смо близу да постигнемо други гол, нисмо заслужили да изгубимо, али добро је, ово је тест против једне јаке екипе. Има лоших ствари, али и добрих, већ ноћас за тренере нема спавања радићемо видео анализу. Желим да направим визуелни састанак да играчи виде где су били добри, где лоши. Кренули смо са четворицом у линији у почетној фази, али опет ме нешто уверило да није то то, да се вратимо на оно што најбоље знамо да изађемо високо, да притиснемо.Ми смо били два гола у минусу, али не заборавите да смо имали неколико шанси и то баш велике. Нисмо их искористили, али дај боже да их искористимо кад треба у Немачкој“, рекао је Драган Стојковић.
Пикси је имао поруку за навијаче пред ЕП које почиње 14. јуна, а Орлови први меч играју два дана касније против Енглеза, који су у пријатељском мечу преслишали Босну и Херцеговину резултатом 3:0.
„Биће Србија права у Немачкој, следи једна добра анализа, имамо Шведску такође доброг ривала, сабраћемо утиске, сигурно ће ове утакмице дати добре одговоре. Имали смо неких проблема са Костићем , Спајић је тражио измену. Реаговаћемо у ходу имамо довољоно времена. Нисам срећан да смо изгубили, али сам срећан што смо били близу позитивног резултата“, завршио је излагање Драган Стојковић.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
СПОРТ
Исписана је историја српског фудбала – место до 7.500 становника добило Суперлигаша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала