- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американцима ће се завртети у глави од силних Никола – „Ево још једног Николе“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Ђуришић
Никола Ђуришић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Српски таленат из Меге Никола Ђуришић однео је МВП признање на престижном турниру где се окупљају највећи европски таленти, а он је био члан екипе „Еурокампа“. И, успео је да распамети Американце, толико да је један од коментара водећих специјализованих кошаркашких страница у Америци гласио: „Ево га још један Никола“.
Јасно је да је онај најпознатији Никола на свету Јокић, троструки МВП НБА лиге и актуелни најбољи кошаркаш планете, други је Никола Јовић, док се од Николе Топића, бисера Црвене звезде и Ђуришића из Меге тек очекује да блесну „преко баре“.
На Еурокампу одржаном у Тревизу због повреде колена није било Николе Топића, али је његов имењак Ђуришић распаметио све невероватном лакоћом и осећајем за игру.
Лаки кошеви из тешких ситуација, асистенције иза леђа и без гледања, као и дриблинзи били су довољни да Србин понесе признање за најбољег играча престижном турнира, па су предикције да би на НБА драфту требало да буде стациониран између 20. и 40 места.
А шта тек рећи за Топића за ког се очекује да буде међу првих пет пикова. Права је штета што због друге повреде колена ове сезоне није успео да оде на поменути камп, али то не значи да је пао у заборав.
И даље га помно прате Американци, причају и пишу о њему. Огласио се и сам Топић који је причао како тече опоравак и како гледа на ускори одлазак у Сједињене Америчке Државе.
„Нисам 100 одсто здрав. Нисам још почео да трчким нити да играм кошарку. Фокусиран сам максимално на рехабилитацију, на своје тело и колено. Што се тиче НБА лиге, где год да одем биће ми задовољство. Мој приступ биће исти. Било да се ради о Аланти, Сан Антонију или Детроиту. Само желим да будем најбољи и да помогнем другима да буду бољи“, рекао је Никола Топић.
Суперталентовани плејмејкер је одговарао на питања новинра путем „Зум“ апликације и једно од питања односило се на Црвену звезду и његов потенцијални останак још једну сезону.
„Значи ми период у Звезди, само ми је жао што нисам дуже играо и оставио дубљи траг. Сигурно да сам размишљао и о опцији да останем у клубу још неко време, међутим то није одлука коју могу сам да донесем. Морам да видим своју будућност око тима који ме буде драфтовао, да са њима направим план око опоравка колена. Још ништа није дефинитивно, па тако и питање око мог играња на Олимпијским играма. Ако будем могао, наравно да ћу се ставити на располагање селектору Пешићу. Али, понављам, тренутно ми је најважније да се залечим и да здрав дочекам наредну сезону“, рекао је Никола Топић.
Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
СПОРТ
Сферопулос после нове победе: „Заслужујемо више поштовања“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала