- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан осетио проклетство броја 13

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаши Партизана
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана покушаће да изборе изједначење у другој финалној утакмици против Црвене звезде у Кошаркашкој лиги Србије, али по црно-беле било би добро да не чекају последњи напад за то.
У првој финалној утакмици Зек Ледеј имао је шут за победу, међутим лопта није ушла у кош и Црвена звезда је повела. Био је то само један од укупно 13 последњих напада који су црно-белима могли да донесу победу ове сезоне како у Евролиги тако и у АБА лиги.
Први пут када се оваква ситуација догодила кошаркаши Партизана играли су против Олимпијакоса, а лопта је на секунд пре краја била у рукама Џејмса Нанелија. Њему је тада пошло за руком, али после тога је уследила црна серија која и даље није завршена.
Следећи пут прилику да тиму донесе победу, при заостатку од пола коша, имао је Урош Трифуновић, али је на секунд до краја изгубио лопту.
Шансу није искористио ни Кевин Пантер против Панатинаикоса. Завршница је била неизвесна, резултат изједначен, а на три секунде до краја капитен је изгубио лопту. Успео је да је задржи против Монака на две секунде до краја када је такође било изједначено, али је тада промашио шут за два поена.
После капитена црну серију наставио је Френк Камински против Виртуса када је на минус 1 имао две секунде да постигне кош за победу, али у томе није успео. Против истог тима прилику је пропустио Пи Џеј Дозир када је на минус 3 и на девет секунди до краја изгубио лопту.
Поново је актер сличне ситуације био Пантер против Бајерна. Једну секунду имао је капитен да надокнади пола коша разлике и шутирао је за три, али безуспешно.
Није имао среће ни Зек Ледеј против Олимпије када је пробао да смањи заостатак за два поена на три секунде до краја.
Овакве ситуације црно-белима догађале су се и у АБА лиги. Први пут Камински је на две секунде до краја промашио за два поена, да би код шута за продужетак Огњен Јарамаз против Игокее изгубио лопту.
Алекса Аврамовић био је режисер две сличне ситуације. Најпре против Звезде када је промашио за три поена на три секунде пре краја, а потом и протиб Будућности за два поена. У оба случаја је шутирао за победу.
Низ је наставио Ледеј против црвено-белих у Кошаркашкој лиги Србије, али да ли ће га неко на самом крају сезоне зауставити остаје да видимо.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
СПОРТ
Нове вести о Новаку: „Добили смо информацију да није оперисан“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала