- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нове вести о Новаку: „Добили смо информацију да није оперисан“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Италијанска „Газета“ пренела је да је Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, већ оперисан у Паризу, међутим Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, открио је да има информације да српски ас још увек није био на операцији.
Због оштећења медијалног менискуса десног колена Новак Ђоковић одлучио је да одмах после повлачења са Ролан Гароса оде на операцију. Ту вест пренели су француски и италијански медији, а нешто касније стигла је и информација да је та операција већ обављена рано ујутру.
Међутим, Божидар Маљковић има другачије информације.
„Ми смо звали стрица. Мој син који прати француску штампу сваки дан. Французи су у врло озбиљним медијима написали да је оперисан. Међутим, ми смо добили информацију да није. Не бих да спекулишем“, рекао је Маљковић.
С обзиром на то да српски ас дуго сања о злату са Олимпијских игара, како би уопште и имао шансе да на њима игра операција је вероватно потребна да би убрзала т процес опоравка.
Најбољи тенисер света победио је после четири и по сата Франциска Серундола у осмини финала Ролан Гароса, али је у другом сету тражио медициснки тајм-аут управо због бола у колену.
Наставио је да игра под лековима, а касније је најавио да постоји шанса за повлачење. Дан пре него што би требало да одигра меч четвртфинала против Каспера Руда Новак је објавио да неће моћи да настави такмичење.
Српски ас ће због опоравка готово сигурно пропустити Вимблдон, али за Олимпијске игре постоји нада јер оне почињу 27. јула.
Роџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
СПОРТ
Ролан Гарос добија новог шампиона – после две деценије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала