- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Перина рабона: Седмица и деветка (не) могу заједно

© Фото: ФССДушан Влаховић, Александар Митровић
Душан Влаховић, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Атерирали су Пиксијеви Орлови у Бечу и забринули! Јер, до почетка Европског првенства остало је девет дана, а стиче се утисак да селектор и даље не зна у којој ћемо формацији да играмо.
Можда после дешавања на „Ернст Хапелу“ и зна, јер је средином првог дела игре после два јефтина гола у мрежи Вање Милинковић-Савића трансформисао систем са четворицом позади на добрих старих 3-4-2-1.
Тада су се ствари покренуле, живнула је анемична Србија и почела да прети Аустријанцима, који су играли без неколико кључних фудбалера. Од недовољног опорављеног Алабе, преко повређеног Шлагера до уморног од финала Лиге шампиона Сабицера.
Али, нису Аустријанци тема, већ Србија и оно што (ни)смо видели у првом од два пријатељска меча, следећи су Швеђани 8. јуна у Стокхолму.
За хтење, капа доле играчима, посебно се то односи на ратнички приступ Страхиње Павловића који је изгарао по терену, а Немања Максимовић је дословце крварио, па је пре времена морао да напусти терен.
Радује што је Немања Гудељ одговорио свим задацима и поред операције колена и што је играо и штопера и задњег везног и показао је Пиксију и Србији да могу да се ослоне на њега у Немачкој.
Као што смо почели са четворицом у последњој линији, тако смо и меч који смо почели с једном оштрицом, завршили са две.
Судијски знак да се лопта закотрља после 15-минутне паузе у Бечу донео је „деветку“ и „седмицу“ и тандему на терену!
Митровић се придружио Влаховићу у срцу напада и био је то јасан знак да Пикси тестира могу ли Орлови у Немачкој да се вину са двојицом класичних нападача и да атакују ривала.
Очигледно да могу, али је јасно да у том случају озбиљан притисак трпе остале линије тима.
Оно што је било видљиво на прву да су се и Митровић и Влаховић извлачили по лопту, враћали и на своју половину по потреби, чешће је то чинио Александар, али се поставља велико питање да ли то може да буде контрапродуктивно у Немачкој?
Митровић је неретко преносио лопту и започињао је борбу с директним ривалима много раније и тамо где се од њега не очекује да буде. Док стигне до шеснаестерца већ се озбиљно потроши и далеко му је теже да уради оно што се од њега очекује...
И Влаховић је често био окренут леђима голу, борио се, а после пола сата игре седмице и деветке заједно, Митру се прикључио Лука Јовић.
И то је опција када се игра двојицом у шпицу, али је опет сулудо помислити да ће Србија са двојицом класичних нападача ударити на Енглезе.
Мада, знајући Пиксија и тренерске „дриблинге“ врло је могуће да се одважи и покуша да превари ривала ком су сви унапред уписали три бода и бар три гола у нашој.
Лопта је округла, Србија зна да игра фудбала и има 11 ратника на терену, а у кавезу с „три лава“ нема шта да изгуби.
Може само да добије!
А, онда би нас се (у)плашили и Словенци и Данци.
У супротном, ако би ствари против Енглеза кренуле низбрдо, онда нам се лоше пише...
 Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
ЕУРО 2024
Србија је пала, али Пикси уверава: „Нема спавања, бићемо прави у Немачкој“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала