- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија никоме не прети, али немачки тенкови у Украјини су шокирали руско друштво

© Фото : 144th Guards Motor Rifle DivisionУничтоженный танк Leopard
Уничтоженный танк Leopard - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Опасна је ситуација у којој земље снабдевају оружјем зараћене стране и истовремено „управљају“ његовом употребом, упозорио је руски председник Владимир Путин у разговору са уредницима светских медија на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу.
„Испоруке оружја у зону сукоба увек су лоше. Тим пре ако је то повезано са чињеницом да они који га испоручују – не само да испоручују него и управљају њиме. То је веома озбиљан и опасан корак“, рекао је председник Русије.
Он је истакао да Русија никоме не прети – ни немачком канцелару Олафу Шолцу због испорука немачког оружја Украјини.
„Ми никоме не претимо, а посебну не лидеру друге државе. То су лоши манири. Имамо став о одређеним питањима, знамо став европских држава, укључујући и став Немачке у вези са догађајима који се дешавају у Украјини. Сви сматрају да је Русија започела рат у Украјини. Желим ово да истакнем, нико на Западу, у Европи, не жели да се сећа како је почела ова трагедија. Почела је државним ударом у Украјини“, рекао је Путин.
Како је рекао, појава немачких тенкова у Украјини увела је у морално-етички шок руске грађане који су имали добар однос према Немачкој.
„Када су се на украјинском тлу појавили први немачки тенкови, тенкови немачке производње, то је изазвало морално-етички шок у Русији, јер је однос према Немачкој у руском друштву увек био веома добар“, објаснио је он.
Он је упозорио да испоруке новог наоружања Украјини уништавају односе између Москве и Берлина.

„Сада када говоре да ће Кијев имати неке ракете којима могу да се гађају објекти на територији Русије, то, наравно, дефинитивно уништава руско-немачке односе“, објаснио је руски лидер.

Како је истакао, одговор на испоруке оружја великог домета Кијеву може бити асиметричан, "размислићемо о томе".
"На крају крајева, ако видимо да ове земље улазе у рат против нас - а то и јесте њихово директно учешће у рату против Руске Федерације - имамо право да одговоримо", закључио је Путин.
Ракете калибар - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
РУСИЈА
Путин: Руско оружје може бити употребљено за нападе на земље које испоручују оружје Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала