- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Скандал – Ливерпулов спонзор оптужен за помагање тероризма

© AP Photo / Jon SuperЛиверпул, Клоп, Салах, Фирмино
Ливерпул, Клоп, Салах, Фирмино - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Генерални спонзор Ливерпула, банка Стандард Чартеред, који заузима централно место на дресу славног енглеског клуба, оптужен је у Сједињеним Америчким Државама, да је помогао терористичке организације у Ирану уплаћујући им милијарде на рачуне.
Скандал који потреса Острво, а талас је ударио из Америке!
Независни стручњак и један од бивших директора поменуте банке, оптужио је британску банку да је уплатила 7,5 милијарди фунти у трансакцијама са компанијама и појединцима за које америчка влада тврди да финансирају терористичке групе.
Ту спадају Хамас, Ал Каида, Хезболах и талибани.
Постоје и документи који су достављени америчком суду и тврде да је банка која је генерални спонзор „редса“ уплатила чак 78 милијарди фунти у периоду од 2008. до 2013. године на бројне рачуне у Ирану који је у то време био под санкцијама Уједињених нација.
Стандар Чартеред ухваћен је у два наврата у пословању са иранским групама, кршећи санкције, а уплате су тада биле у износу од 1,7 милијарди евра.
С друге стране, банка чији је главни штаб у Лондону одбија све оптужбе, тражећи нову независну ревизију.
„Пријава је још један покушај коришћења потраживања против банке, после претходних неуспелих покушаја. Оптужбе су лажне. Темељно су дискредитоване од америчких власти које су повеле свеобухватну истрагу и донеле суд да су потпуно неосноване и не показују било каква кршења америчких санкција. Чврсто верујемо да ће суд одбацити те тврдње, као што су и претходно чинили“, истакли су из главни спонзори Ливерпула који су у центру скандала.
 Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
ЕУРО 2024
Србија је пала, али Пикси уверава: „Нема спавања, бићемо прави у Немачкој“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала