- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев „истерао Демона“ са Ролан Гароса за полуфинале

© AP Photo / Jean-Francois BadiasАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Немац руског порекла Александар Саша Зверев пласирао се у полуфинале Ролан Гароса након што је максималним резултатом – 6:4, 7:6, 6:4 победио Алексад де Минора из Аустралије. Наредни ривал биће му Норвежанин Каспер Руд који међу четири у Паризу стигао без борбе због повлачења Новака Ђоковића због повреде десног колена.
Други полуфинални пар на Ролан Гарос чине сјајни Италијан Јаник Синер и Шпанац Карлос Алкарас. Оба меча на програму су у петак, с тим што ће организатори саопштити сатнице мечева.
Александар Зверев успео је да оправда улогу фаворита у мечу са 11. тенисером света који је трајао три сата и два минута.
Након што су обојица била сигурна на уводни сервис, уследио је рани брејк Зверева за 2:1, да би Аустралијанац узвратио рибрејком.
Ипак, Немац је у седмом гему поново „украо“ сервис „Демону“ и то му је било довољно да слави резултатом 6:4, искористивши прву сет лопту.
Донекле је сличан сценарио из првог, виђен у другом сету, само што су брејк и рибрејк сада „виђени“ у петом и шестом гему.
Како су Зверев и Де Минор до краја сета себично чували сервис, тако је тајбрејк морао да одлучи победника.
Ту се боље снашао Немац руског порекла који је славио резултатом 7:5 и било је то великих 2:0 у сетовима.
Није се предавао Аустралијанац, али је четврти рекет планете у трећем, испоставиће се, последњем сету, успео да направи брејк више, баш као и у првом. Повео је 4:2, затим и 5:2, да би наредна два гема припала Де Минору, који је поново био у игри.
Ипак, Зверев му је на крају одузео још једном сервис за 6:4, што је значило да Немац иде у полуфинале, где га чека Каспер Руд.
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
СПОРТ
Московљанка елиминисана – а сјајна Рускиња срушила моћну Сабаленку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала