- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душанова освета и Филипов крај какав не заслужује

© Sputnik / Лола ЂорђевићФилип Филиповић
Филип Филиповић  - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Ватерполисти Новог Београда нису успели на завршном турниру на Малти да се домогну финала, јер су пали после слабијег извођења петераца од Ференцвароша, па ће се Мађари за титулу борити са Про Реком.
У регуларном делу, после 32 минута изузетн борбе у базену, резултат на семафору био је 13:13, а меч је обиловао узбуђењима и имао је посебну тежину за двојицу леворуких српских бомбардера Душана Мандића и Филипа Филиповића.
Филип Филиповић, вишеструки најбољи ватерполиста планете, који је најавио крај каријери, ускраћен је за могућност да се бори за треће место, због престрого досуђеног бруталитија и искључења против Мађара. Изузетно је тешко установити на снимку да ли је капитен Новог Београда прекршио правила игре и да је прегрубо одреаговао на хватање ноге од Јаншика, што судије нису сакнционисале. Шпански арбитар Гомес је био суров и искључио је Филиповића, а уместо 11:11, одлука је промењена и Ференцварош је добио петерац који је реализовао за 12:10.
Тако да је по свему судећи за бившег златног Делфина и човека који је небројено пута водио тим до златних и свих осталих медаља окончао и клупску каријеру на начин какав један тако велики спортиста не заслужује.
С друге стране, неку своју битку био је његов легитимни наследник у базену Душан Мандић.
Прошле године растао се на несвакидашњи начин управо са Новим Београдом, било је ту свега и свачега, али је остало под велом мистерије шта се заиста дешавало и због чега је фантастични леворуки ас одстрањен из тима.
Спас је потражио и пронашао у мађарском Ференцварошу, а субина је наместила да се баш његов садашњи и бивши клуб „сударе“ на путу ка финалу Лиге шампиона.
И славили су Мађари, а Мандић је био најефикаснији актер сусрета са чак пет голова. У једном тренутку је имао изузетно високе проценте реализованих шутева 5/7, да би до краја ту три наврата био непрецизан.
Петерци у којима искључени Филип Филиповић није имао право да шутира припали су Мађарима, и они ће на мегдан Про Реку у суботу.
Живков Гоцић, тренер Новог Београда, клуба који је прошле године такође из петераца пао у финалу најјачег такмичења, био је резигниран због тога што је његов поражен.
„Нисмо заслужили да изгубимо ову утакмицу. Не знам шта да кажем. На Малту смо дошли без једног од најбољих играча Николе Јакшића и то због судијске грешке. Не знам шта се догодило, али то није био ударац. Поносан сам на момке, свашта су проживели, али ово је срамота за наш спорт. Не знам како и зашто то ради“, рекао је Гоцић, чије је речи пренео Спорт клуб.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
СПОРТ
Новак на штакама: „Операција је добро прошла“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала