- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак на штакама: „Операција је добро прошла“ /фото/

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, огласио се први пут откако се повукао са Ролан Гароса, потврдивши да је оперисан у Паризу, као што се претпостављало и спекулисало. Новак је из Париза, са штакама у рукама, послао поруку да је све протекло како треба и да сад креће фаза опоравка.
Ђоковић после атроскопије десног колена због повреде менискуса, креће у трку с временом како би био спреман за Олимпијске игре у Паризу, што је циљ свих циљева ове сезоне.
„Протеклог дана сам морао да донесем неке тешке одлуке, након што сам доживео повреду менискуа у мом последњем мечу на Ролан Гаросу. И даље обађујем све, али вас са задовољством обавештавам да је операција прошла добро. Веома сам захвалан лекарском тиму који је био уз мене“, поручио је путем друштвених мрежа Новак Ђоковић.
И даље није познато да ли ће Ђоковић покушати да заигра на Вимблдону, чији је старт заказан за 1. јул. Мала је вероватноћа, шансе постоје, али је постоји превелики ризик да би Ђоковић због недовољне физичке спреме могао себи да направи још већи проблем и да угрози учешће на Олимпијским играма у Паризу.
Познато је су Новаку Игре циљ свих циљева, да је ове сезоне главни фокус јуриш на олимпијско злато које му једино недостаје у пребогатој каријери.
Самим тим простом логиком дође се до закључка да је Ђоковић пристао експресно да обави артроскопију десног колена и повређеног менискуса како би могао да настави с припремама за Игре у Паризу.
У супротном да није повргнут томе, велика је вероватноћа да светски број један, који ће од понедељка предати трон Италијану Јанику Синеру, не би успео да заигра ни у Паризу, ни у Лондону.
Подсетимо, Олимпијске игре у Паризу почињу 26. јула и трајаће до 11. августа. Новак за сада има бронзану медаљу са Игара у Пекингу 2008. године.
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
СПОРТ
Зверев „истерао Демона“ са Ролан Гароса за полуфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала