- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлови прелетели Холандију – живи сан о Олимпијским играма

© Фото : Одбојкашки савез СрбијеОдбојка Србија
Одбојка Србија - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
Пратите нас
Одбојкашка репрезентација Србије била је убедљива у Отави у првом мечу друге фазе Лиге нација против Холандије – 25:17, 25:20, 26:24. Изузетно битан тријумф за наставак сна зван Олимпијске игре у Паризу.
Орлови имају учинак од две победе и три пораза, а до „прелетања“ Холандије водио их је Дражен Лубурић са 18 поена, Марко Ивовић имао је 12, а Павле Перић девет на свом конту, од чега је нанизао три аса за преокрет у трећем сету и то у тренуцима када се „ломио“ меч.
С друге стране, у редовима „лала“ Абедл Азиз Нимир био је најбољи појединац са 22 поена, али није имао подршку осталих саиграча, што потврђује чињеница да је други најефикаснији код Холанђана био Мартен ван Гардерен са седам поена.
Одбојкаши Србије у наредном колу играју против Сједињених Америчих Држава у ноћи између петка и суботе од два часа ујутру по средњеевропском времену.
После тога следи и одмеравање снага са домаћином турнира друге недеље Лиге нација, репрезентацијом Канаде, а тај меч на прогаму је у ноћи између недеље и понедељка.
Србија се захваљујући победи над Холандијом дистанцирала од поменутог ривала и приближила Куби, чиме је значајно повећала шансе да се нађе на Олимпијским играма у Паризу овог лета.
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2024
СПОРТ
Зверев „истерао Демона“ са Ролан Гароса за полуфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала