- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Србија пажљиво посматра невоље у рају

© AP Photo / Abbie ParrГарет Саутгејт, Енглеска
Гарет Саутгејт, Енглеска - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Фудбалери Енглеске поражени су од Исланда резултатом 1:0 и то није први кикс за противника Србије на предстојећем Европском првенству. После новог лошег резултата Гарет Саутгејт, селектор Енглеске, покушао је да оправда и себе и тим, али тешко је да може да се избегне утисак да и у овом фудбалском рају има невоља.
У последњих пет утакмица фудбалска репрезентација Енглеске остварила је само једну победу, уз два ремија и два пораза што дефинитивно нису бројке за похвалу.
Још прошле године током квалификација догодило се изненађење јер је Енглеска стигла само до бода против Северне Македоније, да би у првом пријатељском мечу ове године Енглези изгубили од Бразила.
Против Белгије су уписали нови реми, а потом једину победу у последњих пет мечева остварили су против репрезентације Босне и Херцеговине.
Није тим успео да одржи тај ритам па је уследио пораз од Исланда због ког је Гарет Саутгејт морао да се правда.
„Очигледно је била неповезана и разочаравајућа игра, нисмо показали довољно карактера, али мислим да је добро за нас што се то догодило пре почетка такмичења. Морамо да будемо бољи без лопте. Наравно, нема изговора за овакав рерзултат, али био сам учесник у много последњих мечева уочи почетка турнира. Играчи неизбежно једним оком гледају на оно што тек следи и долази у смислу изазова. Постоји много ствари које можемо брзо да поставимо“, рекао је селектор Енглеске.
Репрезентација Енглеска први меч на Европском првенству игра против Србије, а Саутгејт тврди да ће његов тим оставити потпуно другачији утисак.
„Бићемо спремни. Вечерас није прошло онако како смо се надали. Рекао сам играчима да неће сваки дан ићи како желите и вечерас је био један од тих дана. Такође неће увек све бити наопако, имали смо и вечерас довољно шанси да победимо, али смо и превише шанси пропустили“, закључио је Саутгејт.
Селектор Енглеске тренутно не слуша пуно похвала на свој рачун поготово после изненађујуће одлуке да се на списку не нађу између осталих ни Хари Мегвајер и Џек Грилиш.
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СПОРТ
Пораз који ће Србија моћи да преболи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала