- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пораз који ће Србија моћи да преболи

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Одбојкаши Србије поражени су од репрезентације Сједињених Америчких Држава у другом мечу другог турнира Лиге нација резултатом 3:1 (23:25, 25:15, 25:23, 25:14).
С обзиром на то како су српски одбојкаши отворили меч деловало је да ће пружити фантастичан отпор Американцима, а како је сет одмицао наде су биле све веће.
Било је уједначено све до 12:12, а тада су све боље почели да играју српски одбојкаши који су стекли четири поена предности. У самој завршници Американци су покушали да се врате, али успели су Орлови да поведу.
Међутим, одбојкаши Србије зауставили су се на првом сету, а Американци су се потпуно разбудили. У другом делу другог сета потпуно су контролисали меч и одржавали ритам па су тако лакше него очекивано стигли до изједначења.
Није све било готово, а поготово такав утисак Србије није одавала у трећем сету у ком је повела 10:5. Ипак, није то била довољна велика предност да би била недостижна за противнике који су преокренули и освојили сет.
У четвртом сету српски тим није био ни близу повратка и због тога је питање победника већ деловало решено.
Код Орлова је најбољи био Лубурић са 18 поена, а пратили су га Перић са 17 и Ивовић са 14 поена. Код Американаца највише се истакао Џешке са 19, односно Дефалко са 16 поена.
Србија је имала среће да је овај пораз не кошта места на ФИВБ листи која се гледа за пласман на Олимпијске игре. Српским одбојкашима помогао је претходно пораз Кубе од Италије.
У наредном мечу Србија игра против Аргентине.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СПОРТ
Како је Алкарас победио Синера? „Научио сам лекцију од Новака“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала