- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кнежевић: Наше присуство на Свесрспком сабору шаље поруку да нисмо мањина у Црној Гори

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилан Кнежевић
Милан Кнежевић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Један од политичких лидера Срба из Црне Горе Милан Кнежевић рекао је да бројна делегација на Свесрпском сабору и данашњи сабор демонстрирају нераскидиве везе Србије са Црном Гором, због заједничке прошлости и изазова.
"Верујем да заједнички можемо да градимо будућност без обзира на све што се издешавало претходних неколико недеља и месеци када су неке несмотрене и погрешне одлуке владе Милојка Спајића погоршале односе са Србијом", подвукао је Кнежевић.
Наше присуство овде шаље поруку да нисмо мањина у Црној Гори и да већинска Црна Гора не подржава одлуку Спајића, поручио је Кнежевић.
Говорећи о резолуцији о Сребренци, Кнежевић напомиње да Црна Гора није била коспонозор резолуције али је поднела амандмане, за које се закачила Немачка.
"Верујем да ће наше данашње присуство отворити нове видике сарадње Србије и Црне Горе", рекао је Кнежевић.
"Сада је на потезу премијер Спајић да уважи просрпске станке које не могу да пређу преко гласања о резолуцији о Сребреници. Желимо да потпишемо међудржавни споразум о двојном држављанству, желимо специјалне и духовне везе са Србијом и да створимо основ да се више никад не деси резолуција о Сребренци", закључио је Кнежевић за РТС.
Ватромет - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СРБИЈА
Србија и Српска: Великим ватрометом и бакљадом у бојама тробојке завршен Свесрпски сабор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала