Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потписан Меморандум о сарадњи Министарстава државне управе Србије и Републике Српске

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆПотписан Меморандум о сарадњи МДУЛС и Министарства Републике Српске
Потписан Меморандум о сарадњи МДУЛС и Министарства Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Министарка државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Јелена Жарић Ковачевић и министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписале су, у оквиру данашњег Свесрпског сабора, Меморандум о сарадњи између два министарства.
Споразум је потписан у циљу јачања партнерства и успостављања оквира за одрживу и динамичну сарадњу у области реформе јавне управе и локалне самоуправе, као и унапређења, планирања и спровођења пројеката у локалним самоуправама, уз координацију и прибављање донаторске подршке за пројекте од локалног значаја.
Подсећајући на чврсте и нераскидиве везе Републике Србије и Републике Српске, министарка Жарић Ковачевић истакла је за Танјуг да потписивање Споразума у данима Свесрпског сабора значи још један симбол заједништва Републике Србије и Републике Српске.
„Наша два министарства ће на основу овог споразума имати прилику да сарађују у области јавне управе, али и другим областима које прате нове токове, као што су дигитализација и усавршавање кадрова који раде у нашим управама, навела је Жарић Ковачевић.
Изражавајући задовољство потписаним Меморандумом, министарка Јујић рекла је за Танјуг да потписивањем споразума два министарства настављају дугогодишњу сарадњу размене добрих пракси и искустава у реформи јавне управе.
Циљ потписаног Меморандума је размена добре праксе и нормативних решења између потписница, размена искустава и пружање експертске подршке у планирању, припреми и спровођењу пројеката, као и размена публикација и друге стручне литературе, укључујући и друге облике сарадње.
Ватромет - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СРБИЈА
Србија и Српска: Великим ватрометом и бакљадом у бојама тробојке завршен Свесрпски сабор
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала