- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Словенци ремизирали са Бугарима – Данци су опасни

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Прво су Енглези синоћ изгубили од Исланда, а сада је Словенија, други противник Србије на Европском првенству, одиграла само 1:1 против не тако снажне репрезентације Бугарске. Са друге стране, Данска је надиграла Норвешку са 3:1 (2:0).
Бугари су чак стигли у предност када је Десподов дао гол у 4. минуту из пенала, а потом је Шпорар голом у 14. минуту донео изједначење Словенији.
Поприлично скромно је екипа Матјажа Кека одиграла и још једном показала да је ривал којег Србија дефинитивно мора да победи у Немачкој уколико жели пласман у нокаут фазу.
Да ли су се Змајчеки штедели за праве, такмичарске утакмице или је ово њихов стварни пресек стања у овом тренутку, тек стручни штаб Србије и наши репрезентативци нису имали много шта да виде, јер је утакмица на стадиону Стожице била прилично празна.
Селектор Матјаж Кек је овога пута на терен од првог минута послао најјачи састав, укључујући Бенија Шешка и Јана Облака, али то није донело жељени исход.
Подсетимо, Словенија на Еврпском првенству игра у групи Ц заједно са Енглеском, Данском и репрезентацијом Србије.
Меч између Словеније и Србије је на програму 21. јуна од 15 часова.
Данска је са друге стране показала бољу форму од Словеније победом над Норвешком од 3:1.
Повели су Данци већ у 12. минуту преко Хојбјерга, док је Вестергард дигао на 2:0 у 21. минуту. Ерлинг Халанд је смањио на 2:1 голом у 72. минуту, док је Поулсен у 90. поставио коначни резултат.
Данска ће на ЕУРО играти у Ц групи, прво против Словеније 16. јуна у Штутгарту, четири дана касније са Енглеском у Франфурту и 25. јуна против Србије у Минхену.
Урош Плавшић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СПОРТ
Звезда довела прво појачање за следећу сезону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала