- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Алкарас победио Синера? „Научио сам лекцију од Новака“

© AP Photo / Mark J. TerrillКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
После четири сата и 12 минута борбе Карлос Алкарас успео је да савлада Јаника Синера и пласира се у финале Ролан Гароса. Био је млади Шпанац у заостатку два пута, али је лекцију научио још прошле године против Новака Ђоковића и то му је помогло да на крају слави.
Прошле године Карлос Алкарас стао је у полуфиналу Ролан Гароса, јер се на његовом путу испречио Новак Ђоковић који је касније освојио и титулу.
Био је то тежак пораз за младог Шпанца кога су многи видели као фаворита за освајање трофеја, али му је тај меч уједно био и велика школа јер се следеће године вратио на исто место, стигао до исте фазе и тачно је знао шта не сме да уради.
„Видео сам да се Јаник мало мучи, обојица смо имали грчеве, морали смо да се боримо. Научио сам лекцију из прошлогодишњег меча са Ђоковићем, остао сам смирен, покушао мало да скратим поене знајући да ће грч проћи. Јесте било чудно. Чекао сам своју шансу и искористио је, четврти и пети сет били су одличан тенис“, рекао је млади Шпанац.
Очигледно је да се на Новака угледа за много тога јер исто као српски ас ужива да слави после дугих и исцрпних борби.
„Мораш да пронађеш радост и у патњи на терену, то је кључ, поготово на шљаци, на Ролан Гаросу… Дуге размене, четири сата, али као што увек кажем свом тиму, у патњи на терену треба уживати. Најтеже мечеве у краткој каријери играо сам против Синера, онај УС опен 2022. Невероватан је играч са сјајним тимом, радујем се новим мечевима с њим“, рекао је после победе Алкарас.
Трећи рекет света за титулу ће се борити против Александра Зверева, немачког тенисера руског порекла, који је у полуфиналу елиминисао Каспера Руда, норвешког тенисера.
Душан Мандић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СПОРТ
Величанствени Душан је шампион Европе – због Србина је пао и славни Про Реко
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала