- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Тамна страна „генералки“ – Европско првенство остаје сан за Пољака

© AP Photo / Czarek SokolowskiАркадијуш Милик
Аркадијуш Милик - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Пријатељске утакмице пред почетак Европског првенства или неког другог великог такмичења одувек су биле „мач с две оштрице“. Не можете без њих, а опет ризикујете повреде пред оно право што следи. Мрачну страну тога осетили су Пољаци, тачније један од њихових најбољих фудбалера Аркадијуш Милик.
Нападач Пољске и Јувентуса, саиграч Душана Влаховића, повредио је колено у „генералки“ за Европско првенство, које ће 14. јуна стартовати у Немачкој.
Искусни голгетер доживео је велики пех у победи над Украјином резултатом 3:1, јер му је страдало колено и због тога ће пропустити Европско првенство, што је потврдио и Фудбалски савез Пољске.
„Неколико фудбалера је повређено, али је повреда Аркадијуша Милика, довољно озбиљна да он неће бити у стању да буде на списку фудбалера који су изабрани за Европско првенство“, саопштио је ФС Пољске, а разочаран због свега био је и селектор.
„Милик неће ићи на Европско првенство“, кратко је изустио Михаил Пробјеж.
Пољаци су у Групи Д са Француском, Аустријом и Холандијом.
Александар Митровић и Игор Дивејев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
ЕУРО 2024
Митровић о тандему са Влаховићем: „Добро се знамо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала