- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Митровић о тандему са Влаховићем: „Добро се знамо“

© РФС / Уђи у базу фотографијаАлександар Митровић и Игор Дивејев
Александар Митровић и Игор Дивејев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Србија је на опроштају Златана Ибрахимовића од фудбала преслишала Шведску (3:0), а стрелац другог гола за Орлове Александар Митровић, поручио је да једва чека Европско првенство (14. јун – 14. јул). Причао је Митар и о тандему са Душаном Влаховићем, с којим је овога пута заиграо од самог старта.
Србија је генералној проби за ЕП играла с двојицом класичних нападача, док је селектор Драган Стојковић позади почетни систем с тројицом позади, у формацији 3-5-2 и, чини се, да је то далеко боље функционисало него бројни претходни експерименти, што се посебно односи на игру са четворицом позади.
Митровић који је дуплирао предност Србије у Стокхолму, поручио је по завршетку сусрета да је задовољан и да је наш национални тим спреман за Евро.
„Јесмо, спремни смо. Мислим да је коначно дошло то Европско првенство и полако креће еуфорија. Одрадили смо добро припреме и спремни дочекујемо прву утакмицу“, почео је изјаву за ТВ Арена Митровић.
Одмах је било приче о тандему и сарадњи са Влаховићем.
„Дуго играмо у овом систему, знамо ко шта треба да ради и офанзивно и дефанзивно. Дефанзивно смо против Шведске били добри, из контри смо били опасни. Дуци и ја се добро знамо, мислим да смо добро сарађивали“, истакао је Александар.
Митровић чврсто верује да се Орловима неће поновити неуспех из Катара, где су већ после групне фазе завршили учешће, а амбиције су биле далеко веће.
„Мислим да је Катар био већа еуфорија од стране навијача због тога како смо се пласирали. Идемо у Немачку да дамо све од себе и да пробамо да представимо Србију на најбољи могући начин“, закључио је први шпиц Србије Александар Митровић.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
ЕУРО 2024
Пикси после победе од 3:0 – „Није лоше, али очекујем још бољу Србију у Немачкој“
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
ЕУРО 2024
Орлови раширили крила против Шведске у генералној проби пред Европско првенство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала