- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кад медаља измакне за три секунде...

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕлзан Бибић
Елзан Бибић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Српски атлетичар Елзан Бибић заузео је шесто место на Европском првенству у Риму у трци на 5.000 метара. Њему је за три секунде измакла бронзана медаља, толико је пре њега прошао трећепласирани Швајцарац Доминик Лубал.
Бибић је у Вечном граду трку дугу пет километара истрчао са временом 13:24,54, док је Лубал имао време 13:21,61.
Златном медаљом окитио се Јакоб Ингебригејн из Норвешке с временом 13:20,11, иза њега био је Британац Џорџ Милс (13:21,38).
Јасно се видело да је српски дугопругаш уложио и последњи атом снаге у овој трци. Бибић се дао у спринт у последњих 700 метара трке, био је на осмом месту и почео је да претиче ривала. У последњих 300 метара извукао је апсолутни максимум, престигао је двојицу испред себе и трку завршио као шести.
Подсетимо, на Европском првенству у атлетици у Риму, Ивана Шпановић није учествовала јер је желела да искључи било какву могућност од повреде, с обзиром на то да су Олимпијске игре у Паризу круна сезоне.
Пре Елзана Бибића први српски атлетичар кји се нашао у финалу био је Страхиња Јовићевић у скоку удаљ. Фантатично је кренуо, имао је скок од 7,62, да би задобио повреду задње ложе, после чега се повукао.
Како није имао више покушаја, тако му је остао поменути резултат из прве серије који је био довољан за десето место на Европском првенству.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
СПОРТ
Од „Новаче, кандидуј се за председника“ до повлачења и операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала