- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од „Новаче, кандидуј се за председника“ до повлачења и операције

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
По ко зна који пут у каријери невероватни Новак Ђоковић одушевио је тениски свет. У четвртфинале Ролан Гароса пласирао се после две нестварне борбе због чега је заслужио похвале које су стизале са свих страна света, али убрзо након њих почеле су да се ређају и речи подршке јер се српски ас повредио и потом оперисао.
Иако је Новак Ђоковић због оштећења менискуса морао да се повуче са Ролан Гароса нема сумње да ће овогодишње издање Отвореног првенства Француске остати упамћено по његовим мечевима.
Један од најбољих коментара на све што је Новак приказао посебно против Франциска Серундола против кога је четири и по сата играо повређен дала је Били Џин Кинг, легендарна америчка тенисерка.
„Честитам на 370 победа на гренд слем мечевима! Остало ти је још толико тениса да играш, тако да наставиш. А кад одлучиш да се повучеш, треба да се кандидујеш за председника Србије!“, написала је чувена Били Џин Кинг.
Само дан касније Американка се поново огласила коментаром испод Новакове објаве у којој је написао да мора да се повуче са Ролан Гароса.
„Брзо оздрави, мислим на тебе. Твој наступ је био перфекција“, још једном се огласила Американка.
Одушевио је први рекет света и магичну Онс Жабур, девету тенисерку света, која му је на неки начин била и талична јер су се срели пре меча са Серундолом.
„Никада не потцењујте срце шампиона“, написала је Онс.
Џон Мекинро, тениска легенда, остао је у чуду после Новакове победе над Аргетинцем.
„У тенису сам 50 година и он ме увек изненади. Ја да сам спавао, а не играо, не бих се опоравио“, рекао је Мекинро.
Нажалост, убрзо су поруке одушевљења прерасле у поруке подршке. Српски ас примио је честитке за брз повратак од великог броја колега.
„Брз опоравак шампионе“, написала је Коко Гоф,млада америчка тенисерка, а истом поруком се обратио и Грк Стефанос Циципас.
Оптимистичне речи подршке Новаку је упутила Марион Бартоли, бивша француска тенисерка.
„Желим ти најбржи могу опоравак Ноле. Не могу да дочекам да те видим на Вимблдону“, написала је Бартоли.
Српски ас дан после повлачења оперисао се у једној клиници у Паризу и очекује се да опоравак траје око три недеље. Према првим прогнозама Ђоковић би требало да буде спреман до Олимпијских игара на којима тениски турнир стартује 27. јула.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
СПОРТ
„Федерер пао, Федерер пао“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала