- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија корак даље од Париза и порука: „Није крај света – борићемо се“

© Sputnik / Дејан СимићИгор Колаковић
Игор Колаковић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Одбојкаши Србије претрпели су пораз од Аргентине у драматичној завршници после пет сетова – 28:26, 25:18, 18:25, 22:25, 15:13, чиме су се удаљили од пласмана на Олимпијске игре. У претпоследњем мечу на квалификационом турниру друге недеље Лиге нација у Отави Орлови су „поништили“ све оно добро што су направили против Холандије.
Могао је претпоследњи меч Србије у Отави да има и другачији епилог, јер се тим Игора Колаковића пробудио после изгубљена два сета, да би у тренуцима одлуке ипак били присебнији Аргентинци.
Игор Колаковић поручио је да још ништа није изгубљено и да ће екипа учинити све да настави да се бори и да побеђује у Лиги нација, како би кроз пласман на ранг листи ФИВБ оверила визу за Игре у Паризу.
„Олако смо дали прва два сета, нисмо били комплетно у игри и тек у трећем смо схватили да можемо да играмо против њих. Поново нас је ухватила та еуфорија и добро смо играли, нарочито у елементима сервиса и одбране. У петом сету смо показали иницијативу на самом старту. Штета због једне контре на 5:2, јер мислим да би нас то поприлично одвојило од ривала. Овако, они су се брзо вратили, већ на 6:6“, изјавио је Колаковић, чије је речи пренео Одбојкашки савез Србије.
Наредни, уједно и последњи меч у другој недељи Лиге нација у Отави, Орлови ће одиграти у ноћи између недеље и понедељка.
„Можемо да жалимо колико год хоћемо, али сутра је нови дан, нова прилика. Играмо против Канаде која је 'одувала' Америку са 3:1. Следи још један напоран дан за ове момке јер ће изискивати пуно енергије. Остаје нам да заборавимо ов, ако можемо, и да се боримо за нове бодове и победе. Није још смак света, играмо против Канаде, па имамо још један турнир на ком ћемо се срести са Кубом. Волео бих да тај дуел одлучи о томе ко ће ићи на ОИ“, закључио је селектор Србије Игор Колаковић.
Елзан Бибић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
СПОРТ
Кад медаља измакне за три секунде...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала