- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Урсула фон дер Лајен прогласила победу

© Sputnik / Лола ЂорђевићУрсула фон дер Лајен
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Европска народна партија десног центра изградиће бастион против екстрема и са левице и деснице, изјавила је председница Европске комисије и чланица ЕПП Урсула фон дер Лајен.
''Ниједна већина не може да се формира без ЕПП и заједно ћемо изградити бастион против екстрема са левице и деснице'', рекла је фон дер Лајен, преноси Ројтерс.
Она се обратила убрзо након затварања биралишта у Немачкој и прогласила победу своје Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
"Имали смо фантастичну кампању, били смо одлучни, били смо јединствени, успели смо и сада смо победили на европским изборима “, рекла је она.
Према првим прелиминарним резултатима у Немачкој је конзервативни савез Хришћанско-демократске уније и Хришћанско-социјалне уније освојио највећи број гласова на изборима за Европски парламент са освојених 29,5 одсто гласова, док је крајње десничарска партија Алтернатива за Немачку (АфД) завршила на другом месту са 16,5 одсто, што је за 5,5 одсто више у односу на 2019. годину.
СПД канцелара Олафа Шолца заузела је треће место са 14 одсто, а ако се резултат одржи, то ће бити историјски минимум за странку.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала