- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ето проблема: Нема Новака – нема публике!

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Директорка Ролан Гароса Амели Морезмо рекла је да је разочарана слабијом посетом полуфиналним мечевима на главном терену у синглу на овогодишњем тениском гренд слем турниру у Паризу. Све се то поклопило са чињеницом да у полуфиналу није било Новака Ђоковића.
Нисмо задовољни“, рекла је Морезмо и додала да организатори имају бројне идеје да се такав сценарио избегне на наредним турнирима, али није желела да их открије.
Иако су у полуфиналу играли међусобно Карлос Алкарас и Јаник Синер,двојица момака који треба да наследе Новака Ђоковића када овај одлучи да свира крај, делује да нису били баш неки магнет за навијаче.
Председник Тениског савеза Француске Жил Моретон је чак изјавио: „Не можемо да натерамо људе да долазе на мечеве“.
Чини се да оваквих проблема није било ранијих година и деценија.Чак ни на овогодишњем турниру све док Новак Ђоковић није напустио турнир због повреде.
Зато се поставља кључно питање: Да ли ће тенис имати велики проблем у годинама после Новака Ђоковића?
Наравно, треба рећи и да је Роџер Федерер завршио каријеру, те да је Рафаел Надал јако близу такве одлуке, те да ни Новак није у цвету младости. Као тројица најбољих у историји свакако остављају иза себе празнину.
Новак, као највећи играч у историји, свакако оставља највећу празнину иза себе, а овогодишњи Ролан Гарос је само потврда да ће се тенис наредних година наћи у проблему.
Можда и у нерешивом проблему.
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
ЕУРО 2024
Блеки је већ победио /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала