- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин на вези са Да Силвом: Бразил жели да допринесе постизању мира у Украјини

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
Пратите нас
Председник Бразила Луиз Инасио Лула Да Силва изјавио је током телефонског разговора са председником Русије Владимиром Путином да власти његове земље желе да допринесу како би се пронашло мирно решење украјинског конфликта, саопштила је прес служба Кремља.
Како се наводи, иницијатива Бразила је у складу са иницијативом Кине да је неопходно да се у Украјини пронађе мирно решење конфликта.
Разговор је уследио уочи одржавања такозваног украјинског мирновног самита у Швајцарској, на ком не учествује Русија, а на самиту такође неће учествовати ни лидери Бразила ни Кине.
У међувремену огласило се и Министарство спољних послова Бразила, а шеф тамошње дипломатије Мауро Вијера рекао је да се Бразил залаже за преговоре о Украјини у којој би учествовале обе стране конфликта.
„Сматрам да све земљ желе почетак преговора, додуше које би укључили обе стране конфликта. Бразил је спреман да учествује у свим иницијативама које су заиста ефикасне, које укључују обе стране и где би заиста могло да се разговара о свим питањима“, додао је он.
Иначе, из Кремља такође поручују да су лидери Бразила и Русије током телефонског разговора изразили заинтересованост за дубље стратешко партнерство две државе по свим главним правцима, пре свега ове године када ће Русија председовати БРИКС-он, а Бразил Г20.
Кина - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
РУСИЈА
Кина: Потребна права мировна конференција коју ће признати и Русија и Украјина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала