- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Доктор који је оперисао Новака: Тешко да ће за три недеље бити на сто одсто

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Учешће Новака Ђоковића на Вимблдону не делује реално што потврђују и речи Антоана Геромете, доктора који је оперисао српског аса у Паризу. Он је истакао да ће се Новак опорављати све више из дана у дан, али да за три недеље неће бити сто одсто опорављен.
Морао је Новак Ђоковић да се повуче са Ролан Гароса због повреде менискуса, а да касније се и оперисао. С обзиром да му је од почетка године примарни циљ да се бори за злато на Олимпијским играма које почињу 26. јула ова повреда дошла је у најнезгодније време.
Одмах после операције постало је јасно да ће Новак тешко бити спреман за Вимблдон који почиње првог јула, а то је сада за „Л' Екип“ и потврдио Антоан Геромета, доктор који је оперисао српског аса.

„За 45 минута колико смо провели са Новаком, његовим тимом и Венсаном Гијаром, доктором Тениског савеза Француске, био сам веома отворен у томе да ће зависити све од реакције његовог колена. Постепеним повећањем оптерећења, видећемо да ли остаје ‘суво’ и без отока или бола. То ће бити напредак од дана до дана, али је немогуће предвидети стање у ком ће бити за недељу, две и тако даље. Али, да буде на 100 одсто за три недеље, то заиста делује тешко оствариво“, рекао је доктор Геромета.

Доктор је одушевљен Новаком, а посебно чињеницом да је српски ас са покиданим менискусом победио у мечу против Франциска Серундола, аргентинског тенисера.
„Новак је права сила, јер с обзиром на природу повреде, оно што је урадио је изванредно. Чак 99 посто људи би вероватно завршило одмах у ургентном центру са ‘закључаним’ коленом. То је механичка блокада, а реалност је да је једино операција поправља. То доводи у питање непоштене критике према њему и тумачења оних који кажу да то није права повреда“, рекао је доктор Геромета.
Фудбалски судија - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
ЕУРО 2024
Ко ће делити правду и слушати ВАР
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала