- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Руски амбасадор: Врата канцеларије амбасаде у Бањалуци отворена за све грађане

© Фото : YouTube/RTRS vijesti, snimak sa ekranaИгор Калабухов
Игор Калабухов - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
Пратите нас
Амбасадор Руске Федерације у Босни Херцеговини Игор Калабухов рекао је данас да ће врата канцеларије руске амбасаде у Бањалуци бити отворена за све грађане Републике Српске без обзира на националност и вероисповест.
"Одавно се бавим овим питањем и коначно је дошао тај дан када свечано отварамо канцеларију амбасаде Руске Федерације у БиХ у Бањалуци. Данас се сви присутни радују са нама, а ми посебну захвалност дугујемо Председништву БиХ, које је својом одлуком омогућило отварање канцеларије", рекао је Калабухов у обраћању током свечаног отварања канцеларије у Бањалуци, преноси агенција Срна.
Калабухов је изразио захвалност на пословној комуникацији министарству спољне трговине и економских односа у Савету министара.
"Посебно захваљујем руководству и званичницима Републике Српске, а нарочито председнику Милораду Додику на подршци и разумевању у решавању свих питања", нагласио је Калабухов.
Он је оценио да је Русија са Републиком Српском успешно развијала и наставља да унапређује односе стратешког партнерства.
"Још један доказ томе је недавни састанак наших лидера, председника Руске Федерације Владимира Путина и председника Републике Српске Милорада Додика, на којем су размотрена битна питања и постигнути договори који су основ нашег рада", нагласио је Калабухов.
Он је истакао да рачуна на дугу и позитивну делатност новог дипломатског представништва Руске Федерације, истичући да су сви послови на успостављању канцеларије спроведени на основу одлуке председника РФ, пренео је Танјуг.
Кацеларију Амбасаде Русије у Бањалуци су отворили руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов и председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
РЕГИОН
Историјски дан: Свечано отворена Канцеларија Амбасаде Русије у Бањалуци, Лавров послао важну поруку
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала