- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер коначно признао: „Новак је чудовиште – нисам га довољно поштовао“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDРоџер Федерер
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Роџер Федерер, легендарни швајцарски тенисер, који је током пребогате каријере био познато по хладном темпераменту и томе да се не ескпонира превише у медијима, признао је коначно да није указивао довољно поштовања највећем свих времена – Новаку Ђоковићу.
Федерер, Надал и Ђоковић чинили су непоновљиву „велику тројку“ белог спорта и Роџер је константно форсирао то ривалство и тај ривалитет са Шпанцем, док је Србина (о)стављао по страни.
Ипак, куцнуо је час да велики Федерер себи и остатку света призна да је погрешио и да је био неправедан према српском тенисеру, који је овог понедељка препустио врх АТП листе, склизнувши на трећу позицију иза Јаника Синера и Карлоса Алкараса.
Србија фудбал - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
ЕУРО 2024
Скандал – Албанци провоцирали Србе испред хотела Орлова
„Играо сам са Новаком у Монте Карлу први пут и када сам крочио на терен, помислио сам: 'Да, све је у реду'. Иако се око Ђоковића већ дизала галама, нисам био у потпуности сигуран. Мислим да му нисам указао поштовање које заслужује због техничких мана. Сматрао сам да Новак има изузетно чврст стика у форхенду, док његов бекхенд није био довољно флуидан као данас. Затим је решио те ствари и постао чудовиште од тенисера које игра и данас“, отворио се Швајцарац.
Роџер Федерер похвалио је 37-годишњег Београђанина као некога ко је невероватна личност.
„Мислим да је покварио журку свих навијача Рафаела Надала и Роџера Федерера. Многи људи су помислили када је он стигао: 'Гледај, не треба нам трећи тип. Задовољни само Рафом и Роџером'. Зато га многи нису претерано волели у почетку. Онда је Ђоковић иступио својом снажном личношћу и невероватном жељом за победом“, рекао је Федерер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
СПОРТ
Доктор који је оперисао Новака: Тешко да ће за три недеље бити на сто одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала